16:50 Haaksbergen - aangepast om 09:52

Beheer begraafplaatsen voortaan door Twente Milieu

Sinds een aantal maanden voert Twente Milieu het beheer en onderhoud van begraafplaats Het Waarveld en de oude gemeentelijke begraafplaats aan de Enschedesestraat uit in opdracht van de gemeente Haaksbergen. Beheerder Peter Woolderink is het nieuwe aanspreekpunt voor uitvaartondernemers en bezoekers.

Uitvaartondernemers en bezoekers aan de begraafplaatsen kunnen bij Woolderink terecht voor informatie of om afspraken te maken over het een of ander. Voor steeds meer mensen is hij ook een bekend gezicht als de man die voor loopt richting een graf tijdens een begrafenis of een urn bijplaatst, enkele van de wettelijk verplichte taken die Twente Milieu nu voor de gemeente uitvoert.

Onderhoud

Ook zaken als groenonderhoud op de begraafplaatsen, onderhoud van de graven en het voorbereiden van graven worden door Twente Milieu uitgevoerd. Daar is een vast team voor aangewezen, waar ook Peter Woolderink deel van uitmaakt. Het beheren van gedenkparken en begraafplaatsen is een bijzondere taak die Twente Milieu al een aantal jaren met een gespecialiseerd team uitvoert op de algemene begraafplaats in Borne. Deze dienst van Twente Milieu is nu uitgebreid met de twee begraafplaatsen in Haaksbergen.

Uitstraling

Voor het beheer van de gedenkparken en begraafplaatsen heeft Twente Milieu een eigen sobere, maar stijlvolle uitstraling in zwart met roségouden accenten, die aansluit bij de bijzondere taken die Twente Milieu uitvoert op de gedenkparken en begraafplaatsen en past bij de bezoekers en de omgeving. Die stijl is onder meer te zien op de bus, die gebruikt wordt op de begraafplaatsen.

Contact

Woolderink is dagelijks telefonisch bereikbaar voor informatie of voor het maken van een persoonlijke afspraak. Hij is wisselend aanwezig in Borne of Haaksbergen. Het maken van een afspraak is dan ook aan te raden. Dat kan via begraafplaats@twentemilieu.nl of 06 – 5062 2553.

Nieuw urnenveld op begraafplaats Waarveld
Dit voorjaar is op begraafplaats Het Waarveld een nieuw urnenveld in de vorm van een cirkel aangelegd. Na een crematie kunnen nabestaanden kiezen wat ze met de as van hun dierbare willen doen. Ze kunnen zelf een zogenoemde asbestemming kiezen. Een van de mogelijkheden is om de as in een urn te plaatsen op een urnenveld. De urn gaat dan ondergronds in een keldertje.

Het aantal urnenkelders op Het Waarveld moest worden uitgebreid. In plaats van dat de urnenkelders in een lange rij geplaatst zijn, is er deze keer voor gekozen een rond urnenveld aan te leggen. Dat is goed bereikbaar, is middenin voorzien van planten en struiken en voelt voor veel mensen intiem. Op het nieuwe veld zijn 36 kelders (type lessenaarmodel) geplaatst. Daarnaast zijn zeven plekken gecreëerd waar mensen naar eigen keus een monument, zoals een kunstwerk, voor de urn van hun dierbare kunnen plaatsen. Mensen die meer willen weten over het urnenveld of een plek willen reserveren kunnen contact opnemen met beheerder Peter Woolderink.