19 feb - 10:49 Haaksbergen - aangepast om 09:44

Beoogde opvolger burgemeester Gerrit Jan Kok snel bekend

HAAKSBERGEN – Waarschijnlijk nog deze week wordt de nieuwe burgemeester van Haaksbergen bekend gemaakt. Dat kondigde de gemeente dinsdag aan in een persbulletin.

Dat de gemeente Haaksbergen op zoek moest naar een nieuwe burgemeester, dat was inmiddels wel bekend. Dat de sollicitatieprocedure in volle gang was evenzeer. Maar dat de vertrouwenscommissie komende woensdag haar voorkeurskandidaat bekend zou maken, dát is nieuws. Concreet betekent het dat woensdagavond bekend wordt wie de beoogde nieuwe burgemeester van Haaksbergen is.’

Ten behoeve van de bekendmaking van de voorkeurskandidaat is de raadsagenda voor de raadsvergadering van woensdagavond 20 februari aangepast, zo laat raadsgriffier Gerrit Raaben weten. ,,De vertrouwenscommissie draagt, tijdens een besloten deel aan het begin van de raadsvergadering, haar voorkeurskandidaat voor. Daarna volgt om 20.30 uur in het openbare deel van de vergadering de bekendmaking van deze voordracht. Dat is ook het moment dat de raad naar buiten brengt wie de beoogde burgemeesterskandidaat is”, aldus de griffier.