02 mei - 15:00 Haaksbergen - aangepast om 20:58

Bijzondere Zomer Wandelingen in het Haaksbergerveen

Vanaf 26 mei tot en met 1 september wordt er om de 14 dagen een wandeling gehouden in het weidse en uitgestrekte Haaksbergerveen.  De organisatie van deze wandelingen is een samenwerking tussen IVN Haaksbergen, de Stichting Schaapskudde Haaksbergen en Staatsbosbeheer. Bij vier wandelingen staat de schaapskudde centraal en vier wandelingen laten het unieke van het Haaksbergerveen zien 

Het hoeden van schapen:
Bij deze wandelingen loopt u vanaf de nachtweide mee met de herder en de schaapskudde naar het Haaksbergerveen. Terwijl de schapen grazen, kunt je genieten van de rust. Je ziet hoe de herder en zijn honden hun werk doen.  Daarna loopt u terug via een mooie route naar het beginpunt. Het unieke van het Haaksbergerveen.  Voor deze 4 wandelingen wordt elke keer een andere route gekozen. Tijdens deze wandelingen vertelt een gids over de diversiteit van de natuur in dit hoogveengebied. Ook de felle branden en vliegtuigcrashes komen aan de orde. Wanneer we de herder met zijn kudde tegenkomen, zullen we hem vragen iets te vertellen over zijn bezigheden. De loopafstand van deze wandelingen is ca. 4,5 km.

Data wandelingen:
• Het unieke van het Haaksbergerveen: 26 mei, 23 juni, 21 juli en 18 augustus.
• Het hoeden van schapen: 9 juni, 7 juli, 4 augustus en 1 september.
• Start wandelingen: 9.30 uur bij het Bezoekerscentrum Schapendrift 11 Haaksbergen.

Kosten: 5€ per persoon incl. kop koffie. Kinderen tot 10 jaar gratis.

Extra informatie: Deelnemers kunnen het boekje “In het veen daar loopt een schaap” na de wandeling kopen voor €7,50. Honden zijn niet toegestaan. Goed schoeisel is aan te bevelen. Niet geschikt voor kinderwagens etc. Neem voor de zekerheid antimuggen spray mee. Aanmelden is niet nodig.

www.veenverhalen.nl