12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:44

Biljartfinale zaterdag 5 en zondag 6 maart in De Oude Molen

Twaalf finalisten strijden om Grote Prijs Haaksbergen

HAAKSBERGEN – De finale van de Grote Prijs van Haaksbergen staat op het programma. De wedstrijden zijn op zaterdag 5 en zondag 6 maart in biljartcentrum De Oude Molen aan de Fazantstraat.

“Vier maanden lang hebben 55 deelnemers voorronden gespeeld voor deze 45ste editie van de Grote Prijs van Haaksbergen. De finalisten zijn bekend. Na een spectaculaire voorronde zijn twaalf biljarters verdeeld over twaalf poules erin geslaagd de finale te halen. Vaak moest het moyennepercentage de doorslag geven”, meldt Brian ter Braak namens de organisatie. De finalisten hebben volgens hem boven hun moyenne gespeeld. Medeorganisator Henri Westendorp constateert dat het aantal deelnemers niet daalt. “We zijn tot nu toe meer dan tevreden over het verloop van deze editie van de Grote Prijs van Haaksbergen, het prestigieuze bandstoottoernooi”, aldus bestuurslid Westendorp. “Het aantal deelnemers bleef op peil.” De wedstrijden beginnen zaterdagochtend om 10.30 uur. Titelverdediger is Marc Busschers (foto). Hij won twee jaar geleden. Dat was net voor de uitbraak van de coronapandemie in Nederland. Busschers heeft zich opnieuw voor het finaleweekeinde geplaatst.

Voor de A-poule hebben zich geplaatst: Gerrit Heersink 54 car, Frans Botterhuis 44 car, Ronny Masselink 42 car, Joris Put, 40 car, Harry Winkelman 40 car en Bennie Freriksen 33 car. Voor de B-poule hebben zich geplaatst: Marc Busschers 35 car, Matje Scheggetman 33 car, Marco Wielens 31 car, Harry Mentink 29 car, Frans Pot, 27 car en Johan Wensing 27 car. De finale tussen de winnaars van de A-poule en B-poule zal zondag omstreeks 15 uur beginnen.