14:00 Haaksbergen - aangepast om 14:00

Bon Boys maakt indruk met ruime zege op Grol

Vorig seizoen waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, zondagmiddag was daar geen sprake van. Bon Boys was in het  bekerduel heer en meester tegen Grol. Op de uitslag (4-0) viel niets af te dingen.

Na de makkelijke overwinning op Varsseveld was iedereen benieuwd hoe Bon Boys het er zou gaan afbrengen tegen een ploeg die dit seizoen ongetwijfeld bovenin mee gaat doen in de andere tweede klasse. Op weg naar de competitie was Bon Boys-Grol daarom een mooi meetmoment. De ploeg van Matthijs Blijham, die op vijf posities was veranderd ten opzichte van de vorige ontmoeting tegen de Achterhoekers vorig seizoen, slaagde met glans voor de eerste echte test. Bon Boys was op alle fronten superieur tegen deze goede, oude bekende, die er 90 minuten lang niet aan te pas kwam.
Het opvallende was dat Bon Boys voor rust niet scoorde, terwijl de ploeg toen het beste voetbal van de middag toonde. Kansen waren er volop, maar de verdiende voorsprong kwam er niet. Bon Boys liet de bal rollen en de tegenstander hollen. De ploeg had de druk er vol op en kwam geen moment zelf in de problemen.
In de tweede helft werd het verschil alsnog gemaakt. In een flits was het 3-0 dankzij treffers van Milan Bultman (strafschop), Jeffrey Zijlstra en Martijn Richters. In de eindfase zorgde Milan met zijn tweede treffer van de middag dat het ook nog 4-0 werd.
Naast het goede spel aan de bal, verdiende de verdediging ook een compliment, want de gevaarlijke Grolse voorhoede wist geen enkele kans af te dwingen. Natuurlijk is dit nog maar bekervoetbal en moet het straks gaan gebeuren in de competitie, maar met het optreden tegen Grol liet het vernieuwde Bon Boys wel zien dat er potentie in het elftal zit. In het laatste deel van de wedstrijd waren er ook nog minuten voor jeugdspeler Jim Nienhuis, terwijl de 18-jarige Tom Wijlens, die nog in de A-jeugd mag spelen, een basisplaats had.
Door de ruime overwinning staat Bon Boys na twee duels – met een doelsaldo van 7-0 – bovenaan in de poule. Toch is de ploeg nog niet geplaatst voor de volgende ronde. Omdat FC Winterswijk met 5-0 won van Varsseveld, strijden er nog drie ploegen voor twee plekken.
Stand: 1. Bon Boys 2-6, 2. Winterswijk 2-3, 3. Grol 2-3, 4. Varsseveld 2-0. Bon Boys gaat zondag op bezoek bij de sterke eersteklasser Winterswijk, terwijl Grol naar Varsseveld moet.
Opstelling: Wouter Lankheet; Dani Bultman (Ramon Steffens), Mika Beukert, Koen Somhorst, Niels Rupert; Tom Wijlens, Milan Bultman, Daan ten Dam (Jim Nienhuis); Dyon ten Vregelaar (Martijn Richters), Jeffrey Zijlstra, Stefan Overbeeke (Hasan Usta).