12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:06

Bon Boys moet op zoek naar nieuwe trainer

HAAKSBERGEN – Trainer Bertil ter Avest vertrekt na dit seizoen bij Bon Boys. Ter Avest heeft er dan 5 seizoenen opzitten in de Veldmaat en leidde de club in die periode naar de top van de tweede klasse.

Voorzitter Gert-Jan Klanderman moest wel even slikken toen Berthil ter Avest hem vertelde dat hij na vijf jaar weggaat bij onze club. ,,Berthil is een fantastische trainer, en bovenal een fantastisch mens. Hij heeft eraan bijgedragen dat we staan waar we nu staan. We zijn Berthil veel dank verschuldigd”, zegt hij namens het bestuur van de club.

Aan de hand van Ter Avest wist Bon Boys uit te groeien tot een volwaardige tweedeklasser. In zijn eerste seizoen pakte hij meteen de titel in de derde klasse. Als debutant loodste Ter Avest Bon Boys naar een derde plaats en twee jaar geleden eindigde Bon Boys op een gedeelde eerste plaats. Klanderman: ,,We werden op basis van een lager doelsaldo geen kampioen, waardoor de historische sprong naar de eerste klasse net niet doorging. Maar wat een seizoen was dat.”

Bon Boys gaat op zoek naar een geschikte opvolger van Ter Avest. ,,We hebben er alle vertrouwen in dat we er wederom in slagen een goede selectietrainer voor onze club te vinden”, aldus voorzitter Klanderman.