12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:03

Bon Boys op dreef tegen ATC’65

HAAKSBERGEN – Het eerste elftal behaalde zondag onder gure omstandigheden een knappe en verdiende 2-0 (0-0) zege bij het sterke ATC’65. Bon Boys begon goed in Hengelo, was ook meteen een paar keer dreigend, maar halverwege de eerste helft nam ATC de regie over.

Ondanks dat de thuisploeg meer balbezit had, waren er kansen voor o.a. Youri Gersmann en Martijn Richters. Direct na rust schoot Milan Bultman de 0-1 binnen en in blessure tijd maakte Martijn Richters er 0-2 van. Daarmee heeft Bon Boys 6 punten uit 2 wedstrijden.

Zes punten uit twee wedstrijden, vijf goals voor en nul tegen. Bon Boys beleeft een goede start van het seizoen, die herinneringen ophaalt aan die van vorig jaar toen de ploeg ook de eerste twee duels won. De zege van zondag was er eentje die er mocht zijn, aangezien ATC enkele weken geleden in het bekertoernooi nog heer en meester was. Ter nuance: toen zaten beide ploegen nog wel in de voorbereiding en moest Bon Boys vooral voorin improviseren.

Het elftal van zondag zag er anders uit, al miste Bon Boys door blessures nog altijd enkele spelers. Na de 3-0 zege op Barbaros was iedereen nieuwsgierig hoe de ploeg van Rob Haveman er voor zou staan tegen een energieke, frisse tegenstander met de nodige individuele kwaliteit. Bon Boys begon goed in Hengelo, was ook meteen een paar keer dreigend (via Tom Veldhuis), maar na een minuut of 20 nam ATC de regie over. In  die fase zag je de potenties van de dynamische Hengelose formatie. ATC heeft een jong, vaardig elftal, waarin meerdere spelers zitten die in de toekomst een hoger niveau kunnen aantikken.

Foto: Willy Rikkers.