12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:40

Bouw nieuwe Hendrikahoeve ’s Heeren Loo begonnen 

Voorjaar 2025 nieuwbouw gereed aan Schoolkaterdijk

HAAKSBERGEN – Tussen de buien en windvlagen door is onlangs het startsein gegeven voor de nieuwbouw van de Hendrikahoeve aan de Schoolkaterdijk in Haaksbergen. Ook met dit onstuimige weer was er een grote groep betrokkenen en andere belangstellenden op de bouwplaats. 

Martin van Gent, commercieel directeur bouwbedrijf AKOR en Carola Ubink, regiodirecteur bij ’s Heeren Loo, heetten iedereen welkom en met een aantal toekomstige bewoners en verwanten gingen zij aan de slag met het graven voor de fundering van deze nieuwe locatie. 

Verschillende bewoners kregen geen genoeg van het graven. Degenen die dat wilden, mochten daarna met een rupskraan nog meer zand verplaatsen. Carola Ubink sprak haar waardering uit voor de grote betrokkenheid en inzet van iedereen. “Fijn om hier met verwanten en cliënten te staan. Net als het weer deze dag was het voortraject onstuimig en ik ben daarom ontzettend blij dat de bouw nu echt van start kan gaan.” Martin van Gent was blij om de start van de bouw met de toekomstig bewoners te kunnen vieren. “Het is fijn dat we nu kunnen beginnen met de nieuwe Hendrikahoeve en daar hebben we jullie hulp bij nodig, dus begin maar met graven”, en hij wenste het bouwteam veel succes bij dit mooie project. 

Een groep verwanten, cliënten en medewerkers van ’s Heeren Loo gaat de komende tijd bezig met de verdere uitwerking van de plannen voor de inrichting. Er is nog ruimte voor nieuwe cliënten om op deze locatie te wonen. In het voorjaar van 2025 kunnen de cliënten hun intrek nemen in één van de nieuwe studio’s. Dan gaat ook de dagbesteding op deze locatie in het buitengebied van Haaksbergen van start. De nieuwe Hendrikahoeve krijgt zestien studio’s met eigen voorzieningen en een gezamenlijke keuken en woonkamer. In het naastgelegen gebouw op het erf wordt dagbesteding geboden voor cliënten die graag buiten bezig zijn. De Hendrikahoeve biedt straks een woonplek aan zestien cliënten met een verstandelijke beperking en een aantal plekken voor dagbesteding. 

Foto: ’s Heeren Loo.