13:00 Haaksbergen - aangepast om 10:09

Bouwen om de jeugd in Haaksbergen te houden

Gemeente moet meer initiatief nemen

HAAKSBERGEN – Hoe belangrijk is het als je als jongere je eigen huis wilt of als jong stel of gezin in Haaksbergen een huis wilt kopen of huren, dat er dan ook geschikte en betaalbare huizen beschikbaar zijn?

Esther Diepenmaat, de nummer 2 van het CDA bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, stelt de vraag en geeft meteen het antwoord: “Dat is essentieel voor degenen die in Haaksbergen willen gaan of blijven wonen. En die aanwas is ook heel belangrijk om ons mooie dorp met al zijn voorzieningen levendig te houden.

Esther vervolgt: “Haaksbergen heeft alles te bieden, zoals scholen, culturele en sportvoorzieningen, winkels en bedrijvigheid en een mooie omgeving. Dus moeten wij ook de jonge mensen in Haaksbergen een betaalbare plek kunnen bieden”. De gemeente moet daarin meer dan tot nu toe het initiatief nemen. Ideeën vanuit inwoners zijn daarbij welkom. Naast inbreiding zullen we ook aan de rand van Haaksbergen nieuw moeten bouwen en daarbij creatieve manieren bedenken, bijvoorbeeld zelfbouw, om de woningen ook betaalbaar te maken.

“Woningnood is een terugkerend probleem en is van alle tijden. Laten we de start van deze raadsperiode zien als een bouwaftrap”, zegt Esther afsluitend.