17:27 Haaksbergen - aangepast om 17:29

Bridgeclub Neede start nieuwe bridgecursus

NEEDE – Binnenkort start de bridgeclub Neede en Omstreken met een nieuwe cursus bridgen voor beginners. En natuurlijk worden hierbij de huidige richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het corona-virus in acht genomen en overeenkomstig gehandhaafd.

De bridgecursus start op woensdag 8 september 2021, aanvang 19:30 uur. De cursus wordt in principe om de 14 dagen op de woensdagavond gegeven in het restaurant-gedeelte van Café Restaurant de Olde Mölle, gelegen aan de Diepenheimseweg 21 in Neede.

De cursus omvat in totaal 14 cursusavonden en eindigt met een gezellige slotwedstrijd tussen de cursisten op woensdag 23 februari 2022. De opzet van de cursus is zo gekozen dat u als cursist op een lesavond zoveel mogelijk aan het bridgen toekomt en zich aldus de aspecten van het bridgen eigen maakt.

De cursus is bedoeld voor iedereen: voor zowel de klaverjasser, de liefhebber van het kruisjassen als geïnteresseerden die nog niet vaak een kaartje gelegd hebben. De spelregels van het bridgen zijn absoluut niet moeilijk. Iedereen kan het leren. Het bridgespel heeft echter schier eindeloze mogelijkheden. Voordeel van het bridgen boven de andere kaartspelen is het feit dat je met slechte kaarten toch goed kunt kaarten! Je kunt de bridgecursus ook zien als een uitdaging voor de geest. Het is een fantastische manier om geestelijk actief te blijven en met veel mensen een hobby te delen. Hierbij is het sociale aspect heel belangrijk.

Bridgen wordt over de hele wereld met dezelfde spelregels gespeeld. Meer dan 100.000 mensen zijn in Nederland in clubverband actief. Maar ook met vrienden thuis of op vakantie kun je bridgen en dat zonder taalbarrière.

Bridge heeft zich in de afgelopen decennia enorm positief ontwikkeld. Het is in Nederland nu de vierde (!) teamsport in omvang, na voetbal, hockey en volleybal.

Bridge heeft de maatschappij en zijn beoefenaren veel te bieden. Het verbaast niet dat velen bridge kiezen als sociale hobby.

U kunt zich opgeven vóór 6 september 2021 bij Janny van Til, tel. 0545-292388 of bij Wim Segerink, tel. 053-5722138.  Zij kunnen u ook nadere informatie verschaffen over kosten etc.