12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:41

Burgemeester Welten brengt lintjes langs

Vanwege de coronamaatregelen verliep de jaarlijkse lintjesregen in Haaksbergen dit jaar anders dan anders. Begin april mocht burgemeester Rob Welten weliswaar drie inwoners telefonisch verblijden met de klinkende woorden: “Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd”. Maar het daadwerkelijk opspelden van de koninklijke onderscheidingen liet vanwege corona nog even op zich wachten. Tot vorige week.

Burgemeester Welten bracht de lintjes hoogstpersoonlijk langs bij de dames Jo Hag-Koebrugge, Jo te Riet-Ten Elshof en bij meneer Wim Scholl. Niet te dichtbij uiteraard, maar op minimaal anderhalve meter afstand, nam Welten bij alle drie gedecoreerden het woord. Voor elk had de burgemeester vanaf de stoep een persoonlijke toespraak paraat. Hij vertelde ook dat het drietal in elk geval met elkaar gemeen heeft dat ze zich met hart en ziel inzetten voor onze samenleving, ook buiten coronatijd.

Welten gaf aan hoe het normaliter gaat als de lintjesregen boven Haaksbergen hangt. “Normaal gesproken wordt u, onder valse voorwendselen, naar het gemeentehuis gelokt. Maar dit jaar, op de dag van de lintjesregen, heb ik u via een videocall mogen mededelen dat u een benoemd bent tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.” In april kreeg het drietal al een mooi boeket oranje bloemen, nu gaf burgemeester Welten de gebeurtenissen nog een extra feestelijk tintje met een fles oranjebitter en een heerlijke slagroomtaart. De lintjes werden vervolgens opgespeld door een familielid.