10 jun - 10:09 Haaksbergen - aangepast om 10:17

Buurtbus naarstig op zoek naar chauffeurs

HAAKSBERGEN – Zonder vrijwillige chauffeurs geen Buurtbus. De stichting Buurtbus Buurse Haaksbergen is daarom op zoek naar 6 chauffeurs die op korte termijn kunnen worden ingezet. ,,Lijkt het je wat, ga dan de uitdaging aan”, klinkt voorzitter Ton Wolf uitnodigend.

De Buurtbus is een voorziening van Twents, een service van Keolis/ Syntus. In Twente rijden verschillende Buurtbusprojecten, uitgevoerd door vrijwilligers van Buurtbusverenigingen. ,,Het is echt een leuke job voor 50- plussers en voor man en vrouw”, verzekert Wolf. Ton Wolf is alweer een tijdje voorzitter van de Buurtbusvereniging Buurse- Haaksbergen en Omstreken. Hij vertelt enthousiast over de vrijwiliigersfunctie: ,,Het is leuk om met een club mensen in verenigingsverband iets te betekenen voor de gemeenschap. Met elkaar houden wij al sedert 1982 het Openbaar Vervoer in de regio Buurse- Haaksbergen op werkdagen voor iedereen bereikbaar. Velen maken gebruik van onze unieke dienstverlening. De sfeer binnen de vereniging is prettig. Het is een kleine organisatie en voor de gedreven vrijwilligers worden gezellige activiteiten georganiseerd.”

Maar vertelt Wolf erbij, zonder deze bereidwillige vrijwilligers geen buurtbus. ,,De lijn wordt operationeel door vrijwilligers in stand gehouden en als die zich niet meer zouden melden, gaat de stekker er gewoon uit. De inzet van betaalde krachten maakt dit soort projecten onbetaalbaar.”

De Buurtbusvereniging werkt zelfstandig met Keolis/ Syntus als opdrachtgever. ,,Dat werkt heel prettig, want de organisatie moet uiteraard professioneel zijn in de uitvoering van haar takenpakket. Wij zijn uiteindelijk wel verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van de dienstregeling”, licht Ton Wolf toe.”

Wie het leuk lijkt om personenvervoer te verzorgen voor inwoners in zijn of haar eigen woonomgeving, kan de uitdaging aangaan bij de Buurtbus. ,,We ontvangen je met open armen.” Ben je sociaal vaardig, periodiek beschikbaar voor invulling van het dienstrooster, in bezit van van een geldig rijbewijs B en kom je uit de gemeente Haaksbergen of directe omgeving, meld je dan aan voor informatie bij Ton Wolf, telefoon 0610354616.

Foto: Voorzitter Ton Wolf van de Buurtbus: ,,Om de lijn in stand te houden, hebben we meer vrijwillige chauffeurs nodig.”