11 mrt - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:00

CDA-Vrouwen in knusse schaapskooi

HAAKSBERGEN – De CDA-Vrouwen Overijssel hebben zich deze week laten informeren over de schaapskooi en het familiebedrijf Leferink aan de Tolstraat. CDA-Tweede Kamerlid Hilde Palland sprak van een geslaagd werkbezoek aan Haaksbergen.

Palland was onder de indruk. Het was volgens haar een mooie ochtend met veel informatie, goede gesprekken en gezelligheid. Voorzitter Toon Tankink van Stichting de schaapskooi verhaalde enthousiast over de historie van de schaapskudde en het belang ervan voor het Haaksbergerveen. Daarna was er voor de vrouwen van het CDA nog even de gelegenheid om de schapen te bekijken. Er was zelfs een vierling te bewonderen.

Hergebruik

In het tweede deel van de ochtend werden de dames ontvangen bij het familiebedrijf  Leferink, dat is gespecialiseerd in kantoorinrichtingen- en projecten. ,,Daarbij staat de mens centraal”, aldus directeur Mark Leferink. ,,Speciale aandacht is er voor het hergebruik van materialen.”  Leferink BV is een bedrijf met passie voor haar product, zo werd duidelijk uit de boeiende presentatie van de tweede generatie Leferink. Hij vertelde ook hoe het is om een familiebedrijf te zijn en hoe je bijvoorbeeld als volgende generatie een overname succesvol maakt.

Initiatiefnota

Dit onderdeel leverde waardevolle informatie op voor Hilde Palland. Zij is namelijk als Tweede Kamerlid bezig met een initiatiefnota ‘Familiebedrijven’, mede geïnspireerd op het Overijsselse economisch beleid, met daarin specifieke aandacht voor familiebedrijven.

Foto: Hilde Palland knielend tussen de schapen tijdens het werkbezoek met CDA Vrouwen Overijssel. Foto: Nico Asbroek.