08:06 Haaksbergen - aangepast om 13:08

Collecteweek ZOA gaat online i.v.m. Corona

HAAKSBERGEN – De stichting ZOA heeft besloten om de collecteweek van 23 tot en met 28 maart volledig online te houden vanwege de coronacrisis. ,,De vrijwilligers zullen dit jaar niet met de bussen op pad gaan”, meldt coördinator Jannie Dragt.

Als gevolg daarvan komt de hulp die ZOA kan bieden aan slachtoffers van oorlogen en rampen onder druk te staan. Om dit te voorkomen zal de collecte volledig online plaatsvinden. ,,We willen onze verantwoordelijkheid nemen voor de collectanten en de mensen aan de deur”, geeft Jannie Dragt aan. ,,Langs de deuren gaan is geen optie. Maar tegelijk willen we er zijn voor mensen die door een oorlog of een natuurramp alles zijn kwijtraakt. We hopen daarom dat ook mensen in Haaksbergen en Buurse online een donatie zullen doen. Een deel van onze collectanten maakt daarvoor een online collectebus aan, maar geven kan ook via SMS en via de website van ZOA.”

ZOA is een hulporganisatie die aandacht vraagt voor de ruim 71 miljoen mensen die momenteel op de vlucht zijn voor oorlogen, natuurgeweld of onderdrukking. De opbrengst van de collecte – 3000 euro vorig jaar – wordt altijd ingezet op plekken waar de nood het hoogst is. ,,Dit geld is hard nodig. Daarom gaat een deel van de collectanten een online collectebus aanmaken.” Ook kan er gedoneerd worden via www.zoa.nl/doneren of sms ‘ZOA’ naar 4333 (eenmalig €3,00).

Foto: De collectebussen stonden al klaar voor de ZOA collecteweek. Maar de collecte geschiedt nu online in de laatste week van maart.