12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:11

Collegebezoek Odink & Koenderink

Op dinsdag 19 maart zijn burgemeester Rob Welten, wethouders Johan Niemans, Pieter van Zwanenburg en Jan-Herman Scholten, gemeentesecretaris Rob Toet en ondernemers- en beleidsadviseur Natascha Melten op werkbezoek geweest bij Odink & Koenderink in Haaksbergen. Daar werden zij ontvangen door algemeen directeur Ryan Ordelmans en financieel directeur Bart Geerink van het elektrotechnische bedrijf. Ze kregen onder andere een rondleiding door de fabriek.

Odink & Koenderink is al jarenlang een begrip in Haaksbergen. In 1920 richtten Jan Derk Odink en Gerrit Koenderink samen een onderneming op. Bij het bedrijf, destijds gevestigd aan de Parallelweg, werden schakelkasten geproduceerd. Na enkele wisselingen van aandeelhouders, verwierf de Nederlandse investeerder OxGreenfield eind 2022 het grootste deel van de aandelen en werden de activiteiten verplaatst naar een nieuw pand aan de Kabelstraat op het bedrijventerrein in Stepelo. In het pand zit ook Connectens gevestigd, een joint venture die innovatieve plug&play systemen produceert. Odink & Koenderink levert voor de grootverbruiker, wijkdistributie, openbare verlichting en infra en utiliteitsbouw en kent een aantal grote klanten. Enexis, Stedin, Alliander en ProRail zijn hier voorbeelden van. Zo komen alle gele kastjes (schakelkasten voor wissels) langs het spoor uit Haaksbergen.

Inzet voor de samenleving
Bij Odink & Koenderink is er een duidelijke visie: groei. Dat willen ze bereiken op een duurzame manier en met oog voor de samenleving. Zo houdt het bedrijf de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk en werken er veel Oekraïners die zijn gevlucht voor de oorlog. Odink & Koenderink blijft een begrip in Haaksbergen en met het oog op de toekomst wordt gekeken wat het bedrijf en de gemeente over en weer voor elkaar kunnen betekenen. Denk bijvoorbeeld aan gemeentelijke ondersteuning met betrekking tot werknemers met een vluchtelingenstatus.