12:00 Haaksbergen - aangepast om 14:03

Column Caro Woudstra

Grapje!

Ik hou van mensen die het leven niet al te serieus nemen. Grote bewondering heb ik daarvoor. Dat je gewoon plezier kunt maken en grappen uit kunt halen om zo het leven wat leuker te maken. Ik kan ontzettend lachen om mijn blunders die ik regelmatig maak maar ook om grappen die ik met anderen uithaal. De meeste dingen waar je je druk om maakt zijn het helemaal niet waard om je over op te winden. Nog niet zo lang geleden vierde ik mijn verjaardag. Dat gaat altijd groots met veel eten, drank en muziek. Maar vooral met hele leuke mensen. De volgende dag vond ik ineens een mini badeendje in de plantenbak. ‘Wat gek, hoe komt die daar nou weer terecht?’ dacht ik. Even later vond ik er een in de kast, en nog een bovenop de koelkast. De volgende dag zag ik er een liggen achter een bloemenvaas en zo ging dat nog een aantal dagen door. Inmiddels ben ik al mijn gasten aan het benaderen wie dit heeft gedaan maar niemand weet van iets. Al dagen ben ik bezig met de naweeën van mijn feestje. Grappig vind ik dat.

Ook was ik eens op een verjaardag waar ik een emmertje met gekleurde wasknijpers zag staan. Mijn gesprekspartner zag het ook en we werden van het ene op het andere moment ‘partners in crime’. De een na de andere gast van het feestje liep ineens rond met een wasknijper aan de jas of aan de jurk. Samen observeerden we wanneer dit ontdekt werd. De reacties waren hilarisch. Vooral toen het hele feest massaal doorkreeg dat iedereen met een wasknijper rondliep. Toen ik ’s nachts thuiskwam en mijn fiets in de schuur zette, vond ik een wasknijper aan mijn fietstas. Je kon me opvegen. Als je dit geen humor vindt neem je het leven te serieus. Natuurlijk zijn er altijd dingen die je serieus moet nemen. Had ik dat niet gedaan, dan was ik allang mijn baan kwijt geweest of verongelukt. Maar het leven te serieus nemen heeft alles te maken met angst. Angst om de controle te verliezen, om niet geliefd te zijn, om te falen of om er alleen voor komen te staan. Mensen die een punt maken over iemand die te langzaam rijdt of zeuren over een whatsapp bericht die te laat beantwoord wordt, zijn bij mij de klos. Die zie je binnenkort met een wasknijper aan de jas rondlopen.

Caro