10:02 Haaksbergen - aangepast om 10:02

Column Ellen Temmink

De Impactboerderij
Na een tijdje van radiostilte eindelijk weer een geluid van deze kant. Ik maak van de gelegenheid gebruik om uit te leggen wat er gebeurt is de afgelopen manden. En waar ik mijn dagen zoal mee vul…

Carrièreswitch
Ongeveer een half jaar geleden besloot ik mijn baan als accountmanager bij een uitzendbureau op te zeggen. Niet zomaar, maar met een gedachte erachter. Ik wilde tijd maken om serieus te onderzoeken of ik samen met mijn vriend het melkveebedrijf van mijn ouders zou overnemen.

Tot begin dit jaar was het in mijn hoofd absoluut geen optie. Geen enkele haar op mijn hoofd die eraan dacht. Mijn talenten zitten veel meer op het sociale vlak en niet per se op het land en tussen de koeien. Verder had ik er vroeger al een hekel aan dat wij op feestjes in de middag niet konden blijven: want er moest gemolken worden.

Waarom dan ineens toch?

Klimaatverandering en burn-out
Er zijn enorme ontwikkelingen gaande in de wereld waar ik mijn steentje aan bij wil dragen. Denk aan het verlies van biodiversiteit en het klimaat dat aan het veranderen is. Tegelijkertijd vallen steeds meer leeftijdgenoten met bosjes om met overspanningsklachten en zijn te veel mensen niet gelukkig in hun werk. Ineens zag ik het samenkomen in de boerderij van mijn ouders. Wat als we van de boerderij van mijn ouders een impactboerderij maken die zowel positief bijdraagt aan biodiversiteit en klimaatbestendigheid als het sociale welzijn van mensen? Zo kan ik mijn eigen talenten verenigen met mijn hart voor natuur en het begeleiden van jonge mensen…

Idee: check.
Uitvoering: in uitvoering!

Weekschema
Ik werk minstens een dag per week mee op de boerderij. Verder ben ik eigenlijk wel zo’n twee dagen per week aan het rekenen, schrijven en cursus volgen om het plan nog helderder te krijgen. Want het is belangrijk een weloverwogen keuze te maken. En tot slot begeleid ik mensen die niet meer blij zijn met hun baan om stappen te zetten naar wat ze wel willen.

Je snapt waarschijnlijk de radiostilte nu wel: want slapen wil ik ook nog! ;) Mijn doel is om toch maandelijks een update te geven over wat er gebeurt. En mocht je nog tips, trucs of aanbevelingen hebben: deel ze gerust!

Ellen is loopbaancoach, boerin in spé en impactmaker. Op sociale media te vinden als @ellentemmink en op het internet als www.ellentemmink.nl.