04 jan - 12:27 Haaksbergen - aangepast om 12:29

Computercursussen  voor beginners 

HAAKSBERGEN – In de bibliotheek van Haaksbergen worden later deze maand en in februari en maart computercursussen gegeven.  Deelname is gratis. Wil je leren omgaan met de computer? Of wil je leren zaken online te regelen met de overheid? Of heb je vragen over digitale zaken? Er is een cursusaanbod van DigiTaalhuis Haaksbergen. Aanmelden kan per direct. Hieronder het overzicht. 

Computercursus voor beginners: leren omgaan met de laptop. De absolute beginnerscursus voor mensen die nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. Leer de computer bedienen, werken met de muis en navigeren op internet. Thuis oefenen op de computer is belangrijk voor succes. Wat leer je? Omgaan met de laptop: aan- en uitzetten, geluid regelen, bedienen van de muis, een e-mail sturen, iets opzoeken of kopen op internet. Data: maandag 23 januari tot en met 20 februari. Vijf bijeenkomsten. Tijd: 10 tot 12 uur. Locatie: Bibliotheek Haaksbergen. Kosten: gratis. Meenemen: eigen laptop. 

Cursus digitale overheid: leer omgaan met websites van de overheid. Een verhuizing doorgeven, indienen van de belastingaangifte en het gebruiken van een DigiD. Tegenwoordig moet je overheidszaken steeds vaker online regelen. Tijdens de cursus Digisterker ga je in een rustig tempo en onder deskundige begeleiding aan de slag. Enige computerkennis en kennis van internet is vereist. Wat leer je? Een DigiD aanvragen en gebruiken. Afspraken maken via internet. Formulieren invullen. Toeslagen aanvragen. Inloggen op websites zoals mijntoeslagen.nl, mijnoverheid.nl en werk.nl. Data: maandag 6 tot en met 27 maart. Vier bijeenkomsten. Tijd: 10 tot 12 uur. Locatie: Bibliotheek Haaksbergen. Kosten: gratis. Meenemen: eigen laptop, tablet of smartphone. 

Aanmelding of contact voor meer info: Kim Bos. E-mail: k.bos@wijkracht.nl. Tel. 06-21851782. www.bibliotheekhaaksbergen.nl/agenda