12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:37

Dag van de Markt

HAAKSBERGEN – Het wordt een gezellige woensdagmarkt volgende week in het dorpshart van Haaksbergen. De jaarlijkse Dag van de Markt staat woensdag 26 oktober op het programma. Van 8 tot 13 uur is er veel vermaak. Bovendien kunnen bezoekers prijzen winnen en volop profiteren van aanbiedingen. De Dag van de Markt in de herfstvakantie is jaarlijks een leuk uitje. Dit jaar pakt de organisatie nog iets groter uit. “We houden voor de eerste keer een levend standbeeldenconcours. Acht personen doen mee. Ze worden geschminkt en zien er prachtig uit. Het is uniek dat we dit op de Dag van de Markt doen”, zegt marktkoopman Peter Reudink namens de organisatie.

De Dag van de Markt is altijd in de herfstvakantie van de scholen in Haaksbergen. “Voor de kinderen organiseren we een speurtocht. Ook heel leuk is de foto-actie. We hebben een professionele fotograaf ingehuurd. Die maakt foto’s voor de facebookpagina van de Markt.

De foto’s kunnen geliket worden. Daar koppelen we drie prijzen aan: tegoedbonnen van 100, 75 en 50 euro. De meeste likes levert een tegoedbon van 100 euro op”, legt Reudink uit. Ook is er een actie in samenwerking met MBS. Verder komt de ballonnenman op bezoek en zijn er optredens van boerendansers. De bezoekers kunnen bovendien profiteren van talrijke aanbiedingen. Er zijn kortingsacties. Al met al genoeg reden woensdagochtend 26 oktober naar de Markt in Haaksbergen te gaan. “Het is een leuk uitje voor veel mensen. En niet onbelangrijk: dit is gratis toegankelijk.”