14:17 Haaksbergen - aangepast om 15:18

De Smitterij nieuwe woonvoorziening 

Voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking

HAAKSBERGEN – Aan de Smitterijweg 10 in Haaksbergen komt een nieuwe woonvoorziening voor jongvolwassenen met een verstandelijk beperking. Enkele ouders uit Haaksbergen hebben hiervoor een initiatief gestart. 

De planning is dat in de tweede helft van 2025 de bewoners er kunnen gaan wonen. Op de plek komt een woonlocatie voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, die 24-uurs zorg en begeleiding nodig hebben. Overdag werken ze op een dagbesteding in Haaksbergen of in de regio. 

Het huidige pand wordt omgebouwd naar een woonlocatie waar plaats is voor acht bewoners. 

Voor iedere bewoner is een eigen appartement gepland met daarin een kitchenette, een eigen doucheruimte en plek voor een zitgedeelte. Centraal punt is de grote, gezamenlijke huiskamer. Daarnaast komt er een keuken waar samen gekookt en gegeten wordt.  Een huiselijke omgeving waar leeftijdsgenoten samen wonen en waar de bewoners zo samen een soort van ‘gezin’ vormen. Het wordt een echt thuis: gezellig, vertrouwd en veilig. Kleinschalig; met persoonlijke aandacht voor iedere bewoner. 

Het pand ligt aan de Smitterijweg 10 in Haaksbergen. Zo blijven de bewoners binnen hun vertrouwde, sociale netwerk en doen ze mee in de Haaksbergse samenleving. Met de uitwerking van de plannen is inmiddels een begin gemaakt. De verwachting is dat het gebouw in de tweede helft van 2025 klaar is voor gebruik.