18 mrt - 14:39 Haaksbergen - aangepast om 14:39

‘De weend met’ een mix van herkenning en vernieuwing

Afgelopen weekend ging de 61e show van de Haaksbergse Revue Allô Jannaô met als titel ‘De weend met’ in première in vol Theater De Kappen.

Deze enthousiaste vereniging lukt het iedere keer om een prachtige show op de planken te brengen. Het is een mooie mix van vertrouwde elementen aan de ene kant en vernieuwing aan de andere kant. Vertrouwd zijn natuurlijk de spelers Graads, Jannaô, Truike, Tone, Gaitjan en Leida die allen een herkenbare eigen rol hebben en daar geweldig invulling aan geven. De debuterende Jan Gerdes past naadloos in de spelersgroep als de nieuwe Tone. Wanneer je als publiek al snel vergeet dat er sprake is van een nieuwe speler dan kun je spreken van een meer dan geslaagd debuut.

In het spel en de liedjes komen actuele thema’s aan bod en daardoor blijft de Revue bij de tijd. Een hilarische sketch was die waarbij er een knipoog werd gemaakt naar een succesvolle TV-serie uit het verleden. De vernieuwing zat hem vooral ook in de moderne dansen maar ook in de kortere en snellere zangnummers. Daardoor en door het hoge tempo was de totale voorstelling een stukje korter dan twee jaar geleden en dat was helemaal niet erg. Het totaal werd er krachtiger van. Voor de zanggroep werd ook weer slim gebruikt gemaakt van bekende nummers voor de herkenning maar dan wel met eigen teksten. Enkele eigen gecomponeerde liedjes ontbraken ook dit keer niet.

We gaan niet alle hoogtepunten noemen, daarvoor moet u zelf maar gaan kijken, maar een oe a a gevoel krijg je onder andere bij het eerste dansnummer na de pauze op een hit van Lady Gaga en het totale plaatje van de slotshow is werkelijk meer dan schitterend. De komende twee weekenden is de show nog te zien en er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar via www.haaksbergserevue.nl.

Fotograaf: Frank Hillen