12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:50

De Wijkagent, nieuwjaarsbericht/opfrissertje

Goedendag allemaal, bij deze nog de beste wensen en een voorspoedig en gezond 2020 gewenst voor iedereen. Ik hoop dat u allen heeft kunnen genieten van de feestdagen met als afsluiting een knallend oud en nieuw. Om op het knallen terug te komen: mij is (gelukkig) niets ter ore gekomen over ongelukken of branden in Haaksbergen tijdens oud- en nieuw.

Er zijn in de maand december wel weer veel meldingen geweest van het afsteken van vuurwerk. Het vervelende hiervan is dat men het afsteekt en doorloopt. Dus tegen de tijd dat de politie ter plaatse komt zijn de vogels vrijwel altijd al gevlogen. Wat natuurlijk niet inhoudt dat u het niet hoeft te melden (liefst met een goed signalement als u de dader heeft gezien).
Wat rond afgelopen Kerst is voorgevallen en waar u waarschijnlijk wel van heeft gehoord is het vreselijke steekincident in Hengelo waar ook ondergetekende heeft geassisteerd. Wij wensen de familie veel sterkte in deze moeilijke dagen. Even een korte toelichting (en voor anderen misschien een opfrissertje) waarom een wijkagent uit Haaksbergen hier assisteerde.

Het Politiedistrict Twente is opgedeeld in 5 Clusters. Haaksbergen valt onder het Cluster Midden waar onder andere Hengelo, Borne, Hof van Twente en Delden ook onder vallen. Wij doen de dienst vaak met collega’s uit Haaksbergen maar een combi-dienst met een collega uit de Hof van Twente is zeker geen uitzondering. Zo kan het gebeuren dat politieagenten uit Haaksbergen waar nodig ook diensten- of meldingen doen in deze plaatsen. Bij nood aan de man kunnen wij zelfs veel verder buiten onze “clustergrenzen” worden ingezet.

De PSP (Politie Service Punt) bij het gemeentehuis Haaksbergen is daarnaast elke werkdag geopend van 10.00-13.00 uur. Op afspraak kunt u er ook buiten deze tijden terecht. Voor het doen van aangifte is het raadzaam een afspraak te maken via 0900-8844. Anders kan het voorkomen dat u misschien lang moet wachten als iemand anders met afspraak al geholpen wordt. Vindt u het interessant wat de politie in/rond Haaksbergen doet of meemaakt?
Dan kunt u via Facebook de politie uit Haaksbergen volgen via @PolitieHaaksbergen.
Als wijkagent twitter ik zelf en ben te volgen via @waHaaksbergen (wa = wijkagent).

Ook op Politie.nl vindt u een zee aan informatie en tips. Ook kunt u hier uitzoeken wie uw wijkagent is en een contactformulier sturen als u contact wilt opnemen.

Bij levensgevaarlijke- of noodsituaties belt u natuurlijk met 112. Dit nummer kun je altijd
bellen, ook als je geen beltegoed hebt !!