10 nov - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:58

‘Dit geld komt erg goed van pas’

Schaapskudde:

HAAKSBERGEN – Cheque Rabobank voor stichting Schaapskudde Haaksbergen. Stichting is er blij mee nu de provincie de subsidiekraan dichtdraait.

Het zijn spannende tijden voor de stichting Schaapskudde Haaksbergen (SSH). Want hoe moet het verder nu de provincie de geldkraan dichtdraait voor de Overijsselse schaapskuddes? Gelukkig zijn er lichtpuntjes. De SSH ontving donderdag een cheque van bijna 900 euro vanuit de Rabobank-actie ClubSupport. Namens Rabobank Enschede-Haaksbergen kwam Marcel Zaat de cheque langs brengen bij het educatief centrum aan de Schapendrift. “We zijn een coöperatie en laten een deel van de winst terugvloeien naar de samenleving. Onder meer naar verenigingen en andere vrijwilligersorganisaties. Hiermee willen we onze verbondenheid met de gemeenschap uitdrukken”, legt hij uit. “Dit bedrag hebben jullie te danken aan de mensen die op de schaapskudde hebben gestemd.” Voorzitter Toon Tankink en penningmeester Jan Slotman van de SSH zijn hartstikke blij met de financiële steun. “Dit geld komt erg goed van pas en gaat rechtstreeks naar de kudde. Voor ‘leuke’ dingen is nu beslist geen ruimte.” Want reden tot vrolijkheid is er niet nu de provincie stopt met haar jaarlijkse bijdrage van 30.000 euro. “Probleem is dat schaapskuddes die worden ingezet bij begrazingsprojecten, zoals wij dat doen in het Haaksbergerveen, structureel worden onderbetaald voor hun diensten”, meldt Tankink. “Zo zitten we constant op het randje en zijn niet in staat reserves op te bouwen. Waar we om zitten te springen, is een structurele oplossing. Daarvoor zou de provincie een langetermijnvisie moeten ontwikkelen.”

Foto: Namens Rabobank Enschede-Haaksbergen overhandigt Marcel Zaat (rechts) een cheque aan Jan Slotman (midden) en Toon Tankink van de SSH (foto: pr SSH).