17:02 Haaksbergen - aangepast om 17:03

Doneer een euro aan de Voedselbank

HAAKSBERGEN – De Voedselbank Enschede-Haaksbergen houdt momenteel de actie ‘Doneer een euro aan de Voedselbank.’ Klanten kunnen in de supermarkt bij het afrekenen een euro extra betalen. Die euro gaat naar de Voedselbank.

De vrijwilligers van de Voedselbank kopen vervolgens van de opbrengst boodschappen in dezelfde supermarkt. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten. “Arme gezinnen krijgen een gevarieerder levensmiddelenpakket en de supermarkt heeft meer omzet”, zegt voorzitter Ruud Gardenbroek van de stichting Voedselbank Enschede-Haaksbergen.

Deze actie is niet nieuw. Die is vorig jaar voor het eerst gehouden. Vanwege corona werd een jaar geleden geen inzameling van levensmiddelen gehouden. Dat leek de stichting Voedselbank Enschede-Haaksbergen onverstandig. De actie ‘Doneer een euro aan de Voedselbank’ was een prima alternatief. “Daar hebben we vorig jaar in de laatste maand van het jaar 20.000 euro in Enschede en Haaksbergen mee ingezameld. Een mooi bedrag waar we veel mee konden doen. Zoals gezegd profiteren de supermarkten daar zelf ook van. Want daar kopen we in”, zegt Gardenbroek. In Haaksbergen doen Albert Heijn, Jumbo, Aldi en de twee vestigingen van Coop mee aan de actie ‘Doneer een euro aan de Voedselbank.’

Foto: Het nieuwe onderkomen van de Voedselbank met ingang van het nieuwe jaar.