19 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 13:46

Drie dagen gezelligheid bij De Veldmaat Bruist

HAAKSBERGEN – Het worden drie gezellige dagen volgende week in de Veldmaat. De Veldmaat Bruist staat op het programma. Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juni is er volop vertier aan de Geukerdijk. “Gelukkig zijn de weersvoorspellingen voor de komende week beter”, zegt voorzitter Pim Vaanhold van stichting De Veldmaat Bruist. Hij hoopt vanzelfsprekend dat de regen geen spelbreker gaat worden. Het evenement moet wat hem betreft net zo’n succes worden als vorig jaar. “Een jaar geleden zijn we weer begonnen met De Veldmaat Bruist na een onderbreking van enkele jaren mede vanwege corona. Het is vorig jaar heel goed verlopen. Vooral de zaterdag was heel druk”, weet Vaanhold.

Ook de nieuwe muziekavond op zondag viel in de smaak. “We hadden vorig jaar voor de eerste keer livemuziek op zondagavond. Dat doen we nu weer. Drock treedt op. Na de zeskamp op zondagmiddag is er ‘s avonds dus opnieuw muziek in de feesttent.” Nieuw dit jaar is de oldtimershow op zondagmiddag. Van 12.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers talrijke oldtimers waaronder auto’s, solexen en tractoren bekijken. Ze staan aan de Geukerdijk. “Met de oldtimershow erbij hebben we een diverser programma op zondag”, zegt Vaanhold. De traditionele zeskamp is er ook op die dag.

Op alle drie avonden is er livemuziek in de feesttent. “Het feestweekeinde heet De Veldmaat Bruist, maar het is een feest voor heel Haaksbergen”, zegt Vaanhold. Het evenement begint vrijdag met een bedrijvenuur. Daarna is er muziek in de feesttent. Op zaterdag overdag zijn er kinderactiviteiten. Er is onder meer een rommelmarkt en een zeskamp voor kinderen. Beachvolleybal ontbreekt evenmin. Na alle activiteiten in de middaguren en vroege avonduren is er ‘s avonds in de feesttent muziek. De entree op vrijdag- en zaterdagavond is 12,50 euro. Online een ticket bestellen kan ook. Dan kost een entreekaart tien euro. Op zondagavond is de toegang gratis.

Kijk op www.develdmaatbruist.nl voor het complete programma en het online kopen van een ticket.