10 jun - 14:24 Haaksbergen - aangepast om 14:25

Drie gewonden bij botsing, auto rijdt fietsers aan op fietspad. 80 jarige bestuurder aangehouden

St. Isidorushoeve – De politie heeft vanmorgen bekend gemaakt dat er bij de aanrijding drie personen gewond zijn geraakt. De aard en ernst van het letsel zijn niet bekend. De slachtoffers zijn een vrouw uit Hengelo (OV) van 55, een vrouw uit Groenlo van 28 en een vrouw van 30 uit Haaksbergen. Alle drie zijn naar het ziekenhuis vervoerd met ambulances.

De bestuurder (verdachte) is een man van 80 uit Haaksbergen. Hij is aangehouden. Het onderzoek naar de toedracht loopt nog. Het voertuig waarmee de aanrijding veroorzaakt werd stond meer dan 100 meter weg van de plaats van de aanrijding. De sporen lieten zien dat de auto op de rotonde rechtdoor gereden is, tussen een banier en een lichtmast door over een verhoging het fietspad op.

Er is slachtofferhulp ingeschakeld voor getuigen en betrokkenen. Ten tijde van de aanrijding bevonden er zich mensen op het terras. Deze zijn kortdaad opgetreden en hebben de slachtoffers eerste hulp verleend.

 

(Zondag 09 juni 2024 – 19:36)

St Isidorushoeve – Drie personen zijn vanavond gewond geraakt toen ze op het fietspad op de rotonde geschept werden door een auto. Het ongeval gebeurde op de Goorsestraat N347 op de rotonde bij café Dwars. De automobilist raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en reed op de rotonde rechtdoor door de berm. Hierbij werden twee fietsers geschept. Er zijn drie gewonden naar het ziekenhuis overgebracht. De aard van de verwondingen zijn niet bekend.

De politie heeft de n347 compleet afgezet ter hoogte van de rotonde. Verkeer van en naar Hengevelde en of Haaksbergen is niet mogelijk. De politie maakt momenteel drone opnamen.

Eén van de twee fietsen is compleet door midden gebroken.

Bron: Nieuws in Beeld
Fotograaf: Bert Kamp