12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:56

Dutch Food Week

HAAKSBERGEN – Het Platform Boerderijeducatie Nederland maakt het mogelijk dat schoolklassen gratis op een educatieboerderij terecht kunnen in de Dutch Food Week, van 9 tot en met 16 oktober. Dus wees op tijd met uw aanmelding, want voor 1 klas per boerderij is er een gratis les.

Liever een andere keer komen? Geen probleem! We bieden boerderijlessen aan gedurende het hele schooljaar. U kunt hiervoor een afspraak maken via de website: www.kiekeboeren.nl /aanmelden boerderijles.

Een praktijkles op een boerderij voegt veel toe aan de theorie. Jongeren weten bijvoorbeeld vaak niet waar hun voedsel vandaan komt. Een boerderijles helpt ze bij wereldoriëntatie en besef van hun eigen wereld.

Op een boerderij zijn maatschappelijke vragen over bijvoorbeeld leven en dood, voortplanting, voeding en gezondheid dagelijkse kost. Leerlingen leren hierover na te denken en ze te bespreken. Ook helpt een boerderijbezoek bij de ontwikkeling van praktische vaardigheden zoals meten, determineren, interviewen en onderzoeken.

Op ruim 30 boerderijen in Twente kun je met je klas terecht voor leuke en leerzame praktijklessen. Onze educatieboeren nemen je klas mee in de beleving van de boerderij. Basis-, middelbaar of bijzonder onderwijs: we hebben praktijklessen voor ieder gewenst niveau. Op de site www.kiekeboeren.nl vind je gecertificeerde Twentse educatieboerderijen bij elke school in de buurt, die met veel enthousiasme leerlingen ontvangen. Niet alleen in de Dutch Food Week, maar gedurende het hele schooljaar.

Wil je ook op bezoek met je klas? Meld je dan aan voor een boerderijbezoek bij jou in de buurt via de website
www.kiekeboeren.nl!