10:56 Haaksbergen - aangepast om 10:57

Educatief Centrum weer open

HAAAKSBERGEN – Na een zeer stille periode van 11 weken is het Educatief Centrum van de schaapskooi eindelijk weer open voor bezoekers en groepen.  Gelukkig zijn de herders en alle vrijwilligers ongeschonden door deze Corona tijd heen gekomen. Ook de schapen en hun lammetjes zijn gezond gebleven en de kudde is inmiddels weer terug op het Haaksbergerveen. Net als bij iedereen zijn tal van activiteiten afgelast zoals Lente in de kooi, bezoek van groepen, bedrijven en scholen en helaas ook de jaarlijkse Tocht naar het Veen. De kudde is deze keer met stille trom en alleen de herders  en enkele vrijwilligers uit de kooi vertrokken.  Langzaam maar zeker keren we terug naar een “nieuw normaal”.

De openingstijden zijn woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur en zondagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur. Wel houden we de anderhalve meter afstand en een maximum aantal binnen van 20 volwassenen aan. Op het terras geldt alleen de 1.5 meter afstand. In verband met het contactrisico blijven de VR brillen voorlopig buiten gebruik. Maar er is nog genoeg te zien bij de expositie en de films over de schaapskudde en het veen.  Natuurlijk kunt u ook na een kopje koffie , wat fris of een ijsje, de schaapskudde en de herder van dienst bezoeken op het Haaksbergerveen.

Welkom en tot ziens aan de Schapendrift 11 te Haaksbergen!

Foto: Op de foto  het lammetje Eveline, vernoemd naar Eveline Lenderink, die helaas dit voorjaar veel te jong is overleden. Samen met haar man Ton droeg zij de schaapskudde een warm hart toe. Voor RTV Sternet  hebben zij prachtige reportages gemaakt over het wel en wee van de kudde.