18 dec - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:47

Een fantastische judo-ervaring voor De Kameleon

“Wat een geluk dat wij die prijs hebben gewonnen!”, vindt Kim van den Berg, directeur van IKC De Kameleon. De onderbouw van ‘haar’ basisschool deed mee aan een ontwerpwedstrijd van Buurtsportcoach Haaksbergen. Hun cover voor De Beweegwijzer werd beloond met een clinic ‘judo op school’.

Budo Aktief, Judoschool Haagsma en Kei-Fit Budo sloegen de handen ineen om ‘judo op school’ mogelijk te maken. “Voor elk kind heeft judo een toegevoegde waarde”, stelt judolerares Marjolein Besnyöi (Haagsma). “Dit is een super gaaf project dat eigenlijk alle scholen zouden moeten ervaren.” Niet het aanleren van judotechnieken, maar de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen staat centraal. “Plezier in de les, daar gaat het om. Ik wil dat iedereen een fantastische judo-ervaring heeft”, meldt Marjolein.

De Beweegwijzer

Al het beweegaanbod binnen de gemeente Haaksbergen verzameld in ООn handig boekje. Dat is kort samengevat De Beweegwijzer. Een initiatief van de plaatselijke Buurtsportcoaches. Zij merkten dat lang niet iedereen weet wat Haaksbergen aan sport en beweging heeft te bieden. En waar je dat vervolgens kan doen. In De Beweegwijzer vertellen zo’n 70 aanbieders – van klein tot groot – op één pagina wat ze in huis hebben, voor welke doelgroep en hoe je contact kunt opnemen. In de loop van december verschijnt het boekje. Het wordt verspreid via de scholen en ligt bovendien op plekken waar mensen samenkomen. Onder meer bij de Noaberpoort, de huisartsen en apotheken.

Lees meer over de judolessen op www.noaberpoort.nl/judolessen.