09:00 Haaksbergen - aangepast om 08:51

Een frisse wind door De Kappen

Ik spreek met Robin Visser, de nieuwe manager van De Kappen. Hij is na Johan Langelaar, die zijn interim klus erop heeft zitten, nu verantwoordelijk voor De Kappen.

Je begon op 1 september, hoe was dat, zo vlak na corona? 

Heftig! De coöperatie was al gestart, maar kon weinig doen waarvoor zij is opgericht. De Kappen overeind houden stond voorop en dat is, mede dankzij onze top vrijwilligers, grotendeels gelukt. Maar toen ik kwam was de organisatie sterk onderbezet en was er veel achterstallig werk te doen.

Je bent in de culturele sector geen onbekende.

Dat klopt. Ik ben werkzaam geweest bij o.a. Joop van den Ende theaterproducties, diverse film en tv-producties en theaters in Heerhugowaard, Hoorn en Zoetermeer.

We staan nu in de foyer, die er heel anders uitziet. Gezellig, met warme kleuren!

We willen graag de huiskamer van Haaksbergen zijn; sociaal warm, cultureel bruisend, met veel sfeer en alles onder één dak. Kijk maar in onze bibliotheek, de theaterzaal met 325 stoelen, de kunstzaal, de vergader- en werkruimtes en foyers met veel horecamogelijkheden en een grote keuken. Mensen kunnen hier komen lezen, leren, werken, films kijken, theatervoorstellingen bezoeken, repeteren en vergaderen.

We lopen even door naar de bibliotheek, verandert daar veel?

Ja, dankzij Gert en Gea, twee nieuwe mensen met wie wij heel blij zijn. De Enschedese bibliotheek heeft hen voor langere tijd aan ons uitgeleend. Het zijn pure vakkrachten die het hier leuk vinden en niets liever willen dan de bibliotheek weer bij de tijd te brengen.

Hoe kijk je nu naar 2022?

Allereerst gaan we hard werken aan de organisatie. Hier ligt veel werk om alles soepeler en strakker te laten verlopen.

Sociale activiteiten die onze gebruikers organiseren zijn er al volop en er is altijd plek voor nieuwe. Zo is er veel te doen rond lees- en taalvaardigheid, en kunnen bijvoorbeeld senioren hier terecht voor hulp bij hun Corona QR code. In 2022 komt na Corona ook de cultuur weer aan bod. We gaan sociaal en cultuur mixen. Carlijn Hartlief trekt hierin de kar. Het ontwikkelen van cultureel-maatschappelijke projecten is onderdeel van haar werk en dat is wat zij ook voor ons gaat doen; mooie activiteiten ontwikkelen en voorstellingen programmeren. En verder willen wij nog meer kennis gaan maken met Haaksbergen. Veel verenigingen weten ons al te vinden, maar nog niet allemaal. En natuurlijk zijn het onderwijs, de zorg, de gemeente, het bedrijfsleven en onze sponsoren belangrijk voor ons. Het wordt, zo Corona ons toestaat, een mooi jaar, waarin veel gebeurt en iedereen welkom is!