28 feb - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 12:54

Een nieuwe brandweerwagen op de kazerne in Haaksbergen 

HAAKSBERGEN – De brandweer in Haaksbergen geeft een nieuwe brandweerwagen gekregen. “We zijn blij met de nieuwe tankautospuit. De vernieuwde uitrusting sluit goed aan bij de nieuwe kijk op brandbestrijding en hygiëne. Het is voorzien van de nieuwste technieken en materialen waardoor wij veilig kunnen werken,” vertelt kazernecoördinator Klaas Reuvers. Aan de komst van deze brandweerwagen bij de kazerne aan de Parallelweg in Haaksbergen werd een officieel tintje gegeven. Dat gebeurde maandagavond in aanwezigheid van burgemeester Rob Welten. Ook elders in Twente hebben brandweerkazernes een nieuw voertuig gekregen. Brandweer Twente is enkele jaren geleden begonnen met het vervangen van haar tankautospuiten. De nieuwe tankautospuiten zijn speciaal voor Brandweer Twente ontworpen en uitgerust met de modernste apparatuur en innovatieve snufjes.

De brandweer in Haaksbergen geeft een nieuwe brandweerwagen gekregen. “We zijn blij met de nieuwe tankautospuit. De vernieuwde uitrusting sluit goed aan bij de nieuwe kijk op brandbestrijding en hygiëne. Het is voorzien van de nieuwste technieken en materialen waardoor wij veilig kunnen werken,” vertelt kazernecoördinator Klaas Reuvers. Brandweer Twente is in 2021 begonnen met het vervangen van haar tankautospuiten. De tankautospuit, het basisvoertuig en afgekort TS, wordt gebruikt bij inzetten voor brand, technische hulpverlening, waterongevallen en incidenten met gevaarlijke stoffen. 

De nieuwe voertuigen vervangen de huidige TS’en, die na jaren dienst- en inzeturen aan vervanging toe zijn. Sinds 2021 is een deel van de Twentse vloot al vervangen. “Sinds november afgelopen jaar vervangen we op nog 16 kazernes de tankautospuit. Als de laatste in 2024 in ontvangst is genomen, zijn alle 29 Twentse kazernes voorzien van het nieuwe type voertuig”, aldus Brandweer Twente. Aan de komst van deze brandweerwagen bij de kazerne aan de Parallelweg in Haaksbergen werd een officieel tintje gegeven. Dat gebeurde maandagavond in aanwezigheid van burgemeester Rob Welten. Die avond droeg de korpsleiding de nieuwe TS officieel over aan de korpsleden van kazerne Haaksbergen. “De brandweerkazerne in Haaksbergen is een kazerne van waaruit onze brandweervrijwilligers uitrukken, telt 29 vrijwilligers en heeft jaarlijks zo’n 160 uitrukken”, aldus Brandweer Twente. Het personeel van Haaksbergen is enthousiast over de nieuwe auto. 

De nieuwe tankautospuiten zijn speciaal voor Brandweer Twente ontworpen en uitgerust met de modernste apparatuur en innovatieve snufjes. “Zo zijn we van hydraulisch redgereedschap overgegaan naar accu aangedreven gereedschap, dat veel hanteerbaarder is. Het voertuig is zo efficiënt mogelijk ingericht. Daarnaast is de ruime manschappencabine kenmerkend, hier is plek voor in totaal zeven personen. De bepakking en de materialen, die bij het begin van een inzet nodig zijn, hebben een plek gekregen in de manschappencabine. Zo kunnen de brandweermensen de inzet zo efficiënt mogelijk uitvoeren. Niet alleen het voertuig, maar ook de bepakking is nieuw. Een groot deel van deze materialen is geleverd door Twentse ondernemers”, aldus Brandweer Twente.