31 mei - 07:23 Haaksbergen - aangepast om 17:24

Een weekend van inspiratie en cultuur: heimland 2024!

Het Heimland Festival keert terug voor een driedaagse van 21 tot 23 juni 2024 in Diepenheim. Dit unieke evenement nodigt je uit voor een reis vol theater, kunst, muziek, wetenschap, filosofie en Twentse cultuur. Heimland biedt een podium voor denkers, dromers en doeners, met meer dan 54 acts verdeeld over zes podia.

Het festival biedt een gevarieerd programma met theaterstukken, filosofische dialogen en interactieve workshops. Bezoekers kunnen deelnemen aan debatten, wetenschappelijke presentaties en muzikale optredens die prikkelen en inspireren. Voor de allerkleinsten zijn er speciale activiteiten die hun verbeelding de vrije loop laten.

(enkele) Hoogtepunten: Optredens en Lezingen: Geniet van inspirerende lezingen door prominente sprekers zoals Bas Haring, Özcan Akyol, Sander Schimmelpenninck en Malou Holshuijsen. Ontdek diepgaande discussies over maatschappelijke thema’s en persoonlijke verhalen.

Culturele Verkenning: Duik in de Twentse cultuur met Tukkerspotten met o.a. Bert Eeftink, Johanna ter Steege, Andre Manuel, geleid door dialectgoeroe Martin ter Denge. Verken de ziel van Twente door gesprekken en lokale verhalen.

Kindervriendelijk: Heimland verwelkomt jong en oud met een speciaal kinderprogramma. Laat kinderen vrij spelen, ontdekken en leren door creatieve activiteiten zoals het Klei Atelier. Genieten met het hele gezin kan ook bij “Alles wat er nog bedacht moet worden”. Een voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar vol controlezucht en ongehoorzaamheid.

“Heimland Festival maakt een frisse doorstart en we zijn enthousiast om een nieuw hoofdstuk te beginnen. Met een vernieuwde energie en visie richten we ons op een breder en jonger publiek, terwijl we de kernwaarden van creativiteit en gemeenschap behouden. Dit jaar hebben we innovatieve programma’s en activiteiten die zowel vol humor, vertrouwd als verrassend zijn. We nodigen iedereen uit om te genieten van een onvergetelijk festivalweekend.” Ramon Dreteler | Voorzitter Heimland

Bezoek de website van Heimland voor het volledige programma en ticketinformatie. Tickets zijn beschikbaar via www.heimland.nl

Over Heimland: Heimland Festival staat bekend om zijn unieke mix van cultuur, natuur en creativiteit. Het evenement biedt een platform voor vrije geesten en innovatieve denkers om samen te komen en nieuwe ideeën te verkennen. Heimland streeft ernaar om bezoekers te inspireren en te verbinden door middel van een rijk en divers programma.