29 mrt - 16:11 Haaksbergen - aangepast om 16:11

Eerste asperges voor paasdagen gestoken

Cas Leferink en Mart Scholten hebben voor de paasdagen de eerste asperges kunnen steken. Het witte goud van Leferink Asperges is inmiddels te koop in de winkel aan de Leferinkweg 10 in Sint Isidorushoeve.

 Mooie oogst, uitstekende kwaliteit. ”En de asperges hebben de gewenste dikte”, omschrijft Cas Leferink de opbrengst van deze eerste week van het aspergeseizoen. Bovendien hebben ze hier alles voor de complete aspergemaaltijd: krieltjes, ham, eieren, saus en heerlijke verse aspergesoep uit eigen keuken. “En een heerlijk wit wijntje”, meldt Mart Scholten.

 Samen met Kelly en Gerard Leferink zijn de twee vorig jaar begonnen met het telen van asperges. De oogst was toen naar tevredenheid. De eerste steek van dit seizoen is nog beter. Naast het gebruik van het traditionele folie zijn de telers dit seizoen met minitunnels begonnen te werken. ”Die hebben het effect van een broeikas. Het maakt dat je eerder kunt steken”, legt Cas uit. ”Zo hebben we voor Pasen hele mooie asperges”, verzekert Mart. ”Mede dankzij het zachte weer zijn de asperges vroeg. Maar Pasen valt dit jaar ook heel vroeg. Het ging er dan ook net om.” Het seizoen duurt nog tot Sint Jan op 24 juni. 

Foto:
Op de foto Cas Leferink en Mart Scholten van Leferink Asperges met eerste oogst. (foto: Weekblad Rond Haaksbergen).