17 nov - 13:57 Haaksbergen - aangepast om 13:58

Eerste ‘help de boswachter’ ochtend succesvol

Nieuws van de boswachter

HAAKSBERGEN – Het komt steeds vaker voor dat natuurliefhebbers aangeven dat ze best eens willen helpen. Niet structureel maar af en toe de handen uit de mouwen steken voor het natuurgebied waar ze van houden. We maakten hiervoor de activiteit ‘Help de boswachter’, met succes. De tweede ochtend staat op de planning.

Niet structureel

Natuurmonumenten in Twente heeft verschillende vrijwilligersgroepen, waar onder groepen die wekelijks op verschillende lokaties beheerwerkzaamheden uitvoeren. Aan de andere kant ontvingen boswachters vaak het signaal dat men graag wil helpen, maar niet structureel.  We introduceerden de activiteit ‘’Help de boswachter’. Jeroen Waanders “Een activiteit waarop je kan inschrijven via de website, net als een excursie. Maar in plaats van informeren over het gebied, informeer ik nu over het werk dat er moet gebeuren.”

De eerste ochtend op 30 oktober was praktisch volgeboekt. Onder leiding van de boswachters Jeroen Waanders en Paco Calbo verzette de groep veel werk. Op het programma stond het handmatig verwijderen van Amerikaanse Vogelkers in het Buurserzand. Deze soort verdringt andere soorten en daardoor verdwijnt de variatie in het gebied. Op 28 november as. organiseren we weer een ochtend.Meld je aan op www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/buurserzand/agenda/help-de-boswachter-twente.