23 sep - 09:01 Haaksbergen - aangepast om 11:03

Eerste Traditionele Oktoberfeest in het Schuttershoes Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Die Stadlfreunde brengen samen met Die Neuen Oberkrainer het traditioneel Oktoberfest terug in Haaksbergen.

Wat is eigenlijk een Oktoberfest?

Het Oktoberfest is een jaarlijks volksfeest in München. Het geldt als het grootste bierfestival / volksfeest ter wereld en wordt jaarlijks door meer dan vijf miljoen mensen bezocht. Tijdens dit feest dragen de gasten traditionele klederdracht, zoals lederhosen en Dirndls, de muzikale omlijsting wordt verzorgt door Duitse en Oostenrijkse volksmuziekbands.

Het Oktoberfest is inmiddels ook zeer populair in Nederland en vrijwel ieder dorp en/of stad  organiseert wel een Oktoberfest. Dit zijn voornamelijk feesten die zijn ingericht voor de jeugd, waar overigens niets mis mee is. Echter voor het wat oudere publiek 40+ zijn er vrijwel geen feesten. Daarom hebben de bandleden van Die Stadlfreunde de handen ineengeslagen en organiseren in Haaksbergen een traditioneel Oktoberfest gericht op een jaartje meer, maar uiteraard is de jeugd ook van harte welkom. Bij ons geen knalharde muziek maar traditionele muziek uit de Alpenlanden waarbij er gedanst en ook nog gepraat kan worden. Met goede zitplaatsen op stoelen, gezellige sfeer, Oberkrainer en Tirolermuziek, Bratwurst und Bier en ook nog eens op een geweldige mooie locatie namelijk de  “blokhut” van de Haaksbergse Schutterij zijn alle ingrediënten aanwezig voor een gezellige middag.

Aanvang concert 14.00, verwacht einde rond 18.00 uur. Zaal open 13.00 uur. Kaarten voorverkoop € 5.00. (Let op; Alleen in de voorverkoop
€ 5.00 voor entree en gratis koffie met krentewegge!) Aan de kassa € 7.50 (ex. koffie en krentewegge). Kaarten verkrijgbaar tijdens openings-
tijden; VVV Haaksbergen Stationsstraat 3,  053-572281. VVV Hengevelde Goorsestraat 25, Hotel Hof van Twente 0547-333264. Garage Rietman Veldmaterstraat 71, Haaksbergen. Wolterinck Mode en vakkleding, Goorsestraat 22, Hengevelde ; 0547-333264. Mail info@diestadlfreunde.nl.