01 apr - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:26

Eerstelijnszorgverleners in Haaksbergen staan klaar

HAAKSBERGEN – De coronamaatregelen vragen veel van u en van de zorgverleners. We doen onze uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen. Dat kan nu niet altijd op de praktijk of in de spreekkamer. Daarom zoeken wij naar goede alternatieven.

Vorige week introduceerden wij beeldbellen met FaceTalk. Hiermee kunnen patiënt en zorgverlener elkaar zien én spreken, net als in de spreekkamer. Diverse patiënten hebben er inmiddels al goede ervaringen mee opgedaan.

Nieuw is Physitrack. Met deze app kan de fysiotherapeut u thuis helpen met uw oefeningen. Zo kunnen we u op afstand begeleiden om de behandeling voor te zetten. Met dezelfde app kunnen we ook beeldbellen om de oefeningen samen te doen of uw klachten te bespreken. Met behulp van vragen in de app, kunnen we samen het resultaat van de behandeling volgen.

Net als FaceTalk is Physitrack een gratis app en te downloaden op uw smartphone of tablet. Doe dit alvast, dan kunnen we direct aan de slag als dit nodig is.

Voor een hulpvraag waarvan u denkt dat deze niet kan wachten, kunt u bellen met de praktijk van uw zorgverlener. Samen zorgen wij, in deze bijzondere situatie, zo goed mogelijk voor u.

Beeldbellen met FaceTalk en Physitrack

Het is met de corona maatregelen niet altijd nodig of wenselijk dat u naar de praktijk komt. Wij bieden diverse alternatieven. Bij de huisarts kunt bijvoorbeeld digitaal een vraag stellen (e-consult) via MijnGezondheid.net. Op www.thuisarts.nl vindt u alle informatie over corona en andere gezondheidsproblemen.

Met uw zorgverlener kunt u bespreken hoe de zorg aan u kan worden verleend. Kijk ook op de website van de praktijk, deze bevat vaak veel informatie. Het kan zijn dat uw afspraak telefonisch wordt gedaan. Houdt u er rekening mee dat het ziekenhuis en eerstelijnszorgverleners vaak bellen met een anoniem nummer. Bent u onder behandeling van de fysiotherapeut? Dan kunt u nu mogelijk niet naar de praktijk komen voor fysiotherapie. Gelukkig betekent dat niet dat we u niet meer kunnen behandelen. Daarom introduceren fysiotherapeuten in Haaksbergen de gratis Physitrack app.

Met deze app kunnen we beeldbellen en samen de oefeningen die u thuis kunt doen doornemen. U kunt vervolgens de bijbehorende instructievideo’s ontvangen. Zo kunt u goed zien hoe een oefening moet worden uitgevoerd. Met de fysiotherapeut kunt u via de app bespreken wat het resultaten is van de thuisoefeningen en wat vervolgoefeningen kunnen zijn. Met behulp van deze app proberen we u gezond en fit te houden.

Andere zorgverleners kunnen u vragen om met beeld te bellen als het belangrijk is elkaar niet alleen te spreken maar ook te zien. Hiervoor gebruiken we de gratis FaceTalk app. Dit is een beveiligde app. Denk bijvoorbeeld aan de wondverpleegkundige die wil zien hoe het met een wond gaat of de huisarts die wil zien hoe ziek u bent. Soms is het niet perse noodzakelijk, maar wel prettig ook beeld te hebben, zoals bijvoorbeeld bij een gesprek met de POH GGZ, psycholoog of maatschappelijk werk.

U vindt de Apps in de Appstore van uw telefoon of tablet. Download FaceTalk en Physitrak  alvast op uw smartphone of tablet. Dan bent u klaar voor gebruik.

Uw zorgverlener neemt het initiatief voor beeldbellen. U krijgt dan een link voor een belafspraak of een code om in te voeren en direct te starten met beeldbellen of Physitrack.