06 okt - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:57

Ekaterina Levental komt weer even thuis

HAAKSBERGEN – Muziektheatervoorstelling ‘De Grens’ is gebaseerd op dagboekfragmenten van zangeres en harpiste Ekaterina Levental, uit de periode waarin ze als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvangkampen.  Dit is een voorstelling van de Kunstkring Haaksbergen. Zaterdag 9 oktober 20.00 hr. in De Kappen. Entree €15.00, tot 18 jr. en studerenden gratis.

Het kan weer. Na anderhalf jaar Covid is theater De Kappen, nu als coöperatie,  weer open voor muziek en theater. De Kunstkring Haaksbergen zal alle onderdelen van haar nieuw en ambitieus programma van lezingen en concerten in dit theater ‘van ons allemaal’ uitvoeren. Iedereen is welkom, voorlopig nog wel met een geldig coronatoegangsbewijs.

Ekaterina komt met haar zeer persoonlijke muziektheater voorstelling ‘De Grens’, als vervolg op de voorstelling ‘De Weg’. Deze voorstelling, die verhaalt over Ekaterina’s vlucht uit de voormalige Sovjet Unie die eindigt in Amsterdam, is eerder door de kunstkring naar Haaksbergen gebracht. ‘De Grens’ sluit daarop aan. Met humor, begrip en prachtige muziek vertelt het het waargebeurde en hoopvolle verhaal, dat begint in Amsterdam en eindigt in Haaksbergen. Het laat Nederland zien door de ogen van een buitenstaander en hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.