19 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:53

Elke tuin een kraamkamer voor bijen en vlinders 

Het gaat niet goed met vlinders en wilde bijen. Dit roept de vraag op hoe we hen kunnen helpen. Waardplanten zijn alles in één: voedsel, schuilplek en kraamkamer! Dat maakt ze van onschatbare waarde.  Groene Lopers Overijssel en Natuur voor Elkaar starten daarom de campagne Planten van Waarde. Daarmee laten ze Overijsselaren kennismaken met waardplanten en helpen bij het kiezen en aanplanten hiervan. Ook worden tips gegeven over het inrichten van een tuin die uitnodigend is voor vlinders en wilde bijen.  

Informatie en kans op een waardplantenpakket
Overijsselaren kunnen op verschillende manieren meedoen met Planten van Waarde.  Als groep of individueel. Als individu kun je je aanmelden voor de campagne, je maakt dan kans op een biologisch waardplantenpakket ter waarde van 25 euro. Daarnaast krijgen deelnemers informatie over het bij- en vlindervriendelijk maken van tuin of balkon en een communicatiekit waarmee ze zelf het verhaal van waardplanten kunnen delen en vertellen.

Planten van waarde voor inwonersinitiatieven
Initiatieven waar meerdere inwoners aan deelnemen kunnen waardplantpakketten met fikse korting krijgen. De planten moeten op openbaar toegankelijke plekken geplant worden, of ze moeten zichtbaar zijn vanaf de openbare weg zodat behalve bijen, vlinders en andere insecten ook de bewoners en bezoekers ervan kunnen genieten.  

Ook aan de slag met waardplanten?
Surf naar natuurvoorelkaar.nl en kijk wat jij kunt doen voor wilde bijen en vlinders! In jouw tuin, op je balkon of  jouw dorp of stad.