09:22 Haaksbergen - aangepast om 09:24

Enter maakt zich op voor beursspektakel

Landbouwvakdagen Oost-Nederland 2021:

ENTER – Enter staat aan de vooravond van de Landbouwvakdagen Oost-Nederland, een tweejaarlijkse sfeervolle beurs voor de agrarische sector gevestigd in Noord- en Oost-Nederland. Op woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 september zorgt Johan Wolters er namens CNO-Expo voor dat in een grote tent zo’n honderd standhouders hun doelgroep kunnen informeren over met name innovaties die aanstaande zijn. Wolters wil er met deze Landbouwvakdagen vooral voor zorgen de boeren elkaar gaan treffen. “Het moet een soort platform worden, een plek waar sociale contacten de boventoon voeren.”

Op vier locaties in den lande worden soortgelijke vakdagen gehouden. Wolters wil met het opsplitsen het kleinschalige karakter behouden. Daarmee moet het evenement een feest der herkenning worden voor de boeren uit de regio, van melkveehouders, akkerbouwers en agrariërs met een gemengd bedrijf tot aan bosbouwers. “Iedereen in de regio kent elkaar wel. De Landbouwvakdagen wordt een treffen van agrariërs, maar ook ondernemers die leveren aan of afnemen van deze sector. Zeker na dit moeilijke jaar is het een evenement waar naar uitgekeken wordt, mede dankzij dat persoonlijke contact.”

Het evenement is een must om te bezoeken. Ze bieden de nieuwste snufjes op gebied van mechanisatie en techniek. Daartoe worden allerhande activiteiten, demonstraties en testritten gegeven. Ook zal een demoveld ingezaaid zijn met Sorghum, een alternatief product voor maïs.

De Landbouwvakdagen Oost-Nederland worden deze keer voor het eerst in het klompendorp georganiseerd én in de nazomer. “We hebben voor een ander tijdstip gekozen, in september, omdat het in juni vaak te warm was voor een beurs”, aldus Wolters. De tent wordt deze keer opgezet aan de Achteresweg 5 in Enter. Na omzwervingen de laatste jaren door met name de Achterhoek heeft Wolters – zelf Enternaar – bewust gekozen voor deze stek. “Het ligt centraal  ten opzichte van de regio’s waar we ons op richten: Twente, Salland, Achterhoek en het noordelijk deel van Nederland. De ontsluiting is goed, want het terrein ligt pal aan de S15 en de A1.”