11:00 Haaksbergen - aangepast om 09:49

Enthousiaste reacties =carnavalsuitzending

HAAKSBERGEN – In menig huiskamer is zaterdagavond door carnavalsliefhebbers een feestje gevierd met de online uitzending van RTV Sternet. Vandaag, woensdag, zou een knotsgek weekend worden afgesloten met het traditionele haringhappen.

Maar alles is ander dit jaar. En dat geldt ook voor het carnaval. Het bleef stil in de boerenschuren en garages waar in de maanden voor de optocht tientallen wagenbouwers bij elkaar komen. Het bleef zaterdag stil op straat en ook de feestende massa in de tent in het centrum ontbrak er dit jaar aan. Maar RTV Sternet wist het leed enigszins te verzachten met een gevarieerd programma over carnaval in Haaksbergen. Presentator Matthijs Prins had er z’n speciale carnavalsbril maar eens bij opgezet toen hij de ruim twee uur durende mix aan muziek, beelden en optredens van artiesten aankondigde. De volgende dag stroomde zijn app vol met leuke reacties. ,,Het was in ieder geval iets zonder optocht en tentfeest. En de mensen vonden het leuk. Maar we gaan volgend jaar liever weer de straat op met onze camera om de optocht in het echt op te nemen en een mooie reportage te maken van de sfeer in de tent. De uitzending van zaterdag hebben we graag gemaakt in samenwerking met alle lokale carnavalsverenigingen.”

Programmaonderdelen als de optredens van de artiesten waren van tevoren overigens coronaproof in De Kappen opgenomen. Foto: RTV Sternet