12:00 Haaksbergen - aangepast om 14:49

Er kan weer gesport worden bij USA

HAAKSBERGEN – Sinds vorige week maandag kan er weer volop gesport worden bij USA Sport & Healthclub. Henk Uiterweerd, eigenaar van USA, heeft niet stil gezeten. “Zeker niet. Twee weken lang hebben we met man en macht gewerkt om het 1500 m² grasveld voor onze sportschool om te bouwen tot een waar sportpark”, zegt Henk. “Na het bericht van onze minister-president dat de sportscholen nog niet open mogen, hebben we gelijk geschakeld en alles op alles gezet om dat wat we normaal binnen doen, vrij trainen en groepslessen geven, nu naar buiten verplaatsen. Dat heeft geresulteerd in 4 sportvelden. Drie velden waar maar liefst 70 groepslessen gegeven worden en een veld waar we meer dan 25 krachttrainingstoestellen hebben staan. Daarnaast worden er op onze parkeerplaats ook nog diverse lessen gegeven. Dat betekend dat de mensen zich vanaf nu ook weer kunnen inschrijven bij USA en weer lekker kunnen bewegen.”

Het is belangrijk te weten dat USA de richtlijnen van het RIVM volgt. Er kunnen per les of tijdens het vrij trainen maar een beperkt aantal mensen per keer deelnemen. Daarom zal voorlopig iedere les of het vrij trainen gereserveerd moeten worden. “Hiervoor hebben we een reserveringssysteem. Er kan een speciale app gedownload worden of  er kan via de email of telefonisch gereserveerd worden. Niet geheel onbelangrijk, tussen iedere les of na elk krachttrainingsblok reinigen onze instructeurs de toestellen en de materialen”, aldus Henk. “Om toch zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om te sporten hebben we onze openingstijden verruimd. We zijn nu ook de middagen open en in het weekend tot 15.00 uur.”

Niet alleen het sporten bij USA heeft stil gelegen ook de afslankcursussen. “Omdat de mensen ruim twee maanden niet tot nauwelijks gesport hebben, zijn er hier en daar wat kilo’s bijgekomen. Om die kilo’s weer kwijt te raken, starten we vanaf dinsdagavond 2 juni 20.00 uur weer met onze afslankcursus. Vanzelfsprekend dien je je hiervoor ook aan te melden.”

Heb je het sporten gemist en ben je weer toe aan bewegen en/of wil je de kilo’s weer kwijt? Kom dan USA Sport & Healthclub en informeer naar de mogelijkheden. USA is gevestigd aan de Trompstraat 16 in Haaksbergen. Telefoonnummer 053 – 5724268, www.usasport.nl. We zijn er voor jou!