10:30 Haaksbergen - aangepast om 10:32

Erik ten Hag-toernooi met topclubs

HAAKSBERGEN – Het duurt nog enkele maanden, maar de organisatie van Bon Boys kan inmiddels met trots het deelnemersveld van het Erik ten Hagtoernooi bekendmaken.

Onder meer Ajax en Borussia Dortmund komen met hun jeugdploeg naar De Greune. Het toernooi is zaterdag 15 oktober.
“Het is een affiche om mee te pronken. Het eerste Erik ten Hag-toernooi kent bij de aftrap meteen een prachtig deelnemersveld. Met klinkende namen, bekende gezichten en prachtige talenten.

Op zaterdag 15 oktober – in de herfstvakantie – is De Greune het decor van een toptoernooi voor spelers onder de 12 jaar. Voor alle duidelijkheid: dat zijn talentjes die nog net niet toe zijn aan het grote veld, waardoor het technische-aspect een grotere rol speelt dan het fysieke”, laat Bon Boys weten. De deelnemende clubs zijn: Ajax, Borussia Dortmund, FC Twente/Heracles Academie, Borussia Mönchengladbach, Fortuna Düsseldorf, Beerschot, KV Mechelen, NEC, Volendam, FC Antwerp, ATC’65 en uiteraard Bon Boys zelf.

“De organisatie is er direct bij de eerste editie al in geslaagd een veld te presenteren waarmee de manager van Manchester United dik tevreden kan zijn”, laat Bon Boys weten. Ten Hag was jeugdspeler bij Bon Boys. Daarna brak hij door in het betaald voetbal. Ten Hag voetbalde onder meer voor FC Twente en FC Utrecht. Na zijn voetballoopbaan werd hij trainer. Ten Hag trainde onder meer FC Utrecht en Ajax. Nu staat hij aan het roer bij Manchester United. Eerder dit jaar werd een lounge bij Bon Boys naar hem vernoemd. De entree bij het internationale jeugdtoernooi is gratis.