12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:39

Expositie historische foto’s nu digitaal

HAAKSBERGEN – De foto-expositie van de Historische Kring Haaksbergen in De Kappen kon vorig weekend niet doorgaan. Maar de fraaie afbeeldingen zijn wel te zien. De foto’s worden nu digitaal gepresenteerd.

Henk Krooshof van de Historische Kring Haaksbergen heeft de fototentoonstelling samengesteld. Het was de bedoeling om deze vanaf afgelopen zaterdag tentoon te stellen in de gangen van De Kappen. De expositie zou samen gehouden worden met de open dagen en boekenmarkt van de Historische Kring Haaksbergen. Maar daar ging een streep door vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Hopelijk is het volgend jaar weer mogelijk de complete fototentoonstelling te laten zien. De belangstelling hiervoor was altijd erg groot. Bij de bezoekers ontstonden naar aanleiding van de foto’s leuke gesprekken. Het is jammer dat we dat nu moeten missen”, laat secretaris Jan Pot van de Historische Kring Haaksbergen weten.

Om de inwoners van Haaksbergen en andere belangstellenden toch van foto’s te laten genieten, heeft Henk Krooshof een digitale presentatie samengesteld. In de presentatie worden veel oude beelden getoond van hoe het was en met soms daarbij hoe het nu is. “Voor velen zal het een feest van herkenning zijn”, denkt Pot. Een voorbeeld is de aanleg van het Wilhelminaviaduct over de Buurserstraat.  De presentatie kan bekeken worden op de website
www.historischekringhaaksbergen.nl en op facebook.

Vragen over de presentatie? Dat kan via de mail aan info@historischekringhaaksbergen.nl