11:27 Haaksbergen - aangepast om 11:27

Feesten en crossen in Hoeve

ST.ISIDORUSHOEVE – Op Hemelvaartsdag barsten de Zomerfeesten in Sint Isidorushoeve los. Dat betekent vanaf donderdag 30 mei veel muziek op drie podia en traditiegetrouw een mega crossspektakel met een heuse Truckcross. De crossauto hangt al weken aan een hijskraan boven het feestterrein. Een teken dat er weer het nodige motorische geweld is te verwachten tijdens de Zomerfeesten in de Hoeve. Te beginnen met een sensationele autorodeo op Hemelvaartsdag en alvast een demonstratie van de Grote Truckcross die voor zondag (aanvang 12.00 uur) op het programma staat. Een combinerace, grasmaairaces en auto- en motorcross zijn de andere onderdelen. ,,De truckcross is een nieuwe variant op de buscross van vorig jaar”, laat de organisatie weten. ,,Die vrachtwagenmotoren zijn tot enorme krachtbronnen om te bouwen en zorgen voor een ongekend spektakel.”

Naast het motorische geweld begint ook het muziekprogramma op Hemelvaartsdag meteen lekker met The Dirty Daddy’s, Van Dik Hout en Tim Akkerman, de ex-leadzanger van Di-rect. En of hij nooit is weggeweest komt ook sfeermaker Jody Bernal weer naar de Hoeve.

De zaterdag is kenmerkend voor Zomerfeesten ‘nieuwe stijl’ sinds het terrein drie jaar geleden opnieuw werd ingericht met twee tenten en een indrukwekkend open podium. ,,De ene tent  is voor liefhebbers van piratenmuziek en Nederlandstalig, in de andere tent wordt met Stuk TV, Hard2Get en Feestnation veel jeugd en jong volwassen verwacht”, meldt de muziekcommissie. wwIn de Hoeve is het gebruikelijk dat je na het mega crossspektakel op zondag naar de tent verkast om daar gewoon door te feesten. Met Bökkers heeft de organisatie de gedroomde afsluiting binnengehaald en treden er verdeeld over de drie podia vanaf 16.00 uur zeven verschillende bands op.

Kortom, een programma waar ook dit jaar weer tienduizenden feestgangers op af zullen komen. ,,We nodigen dan ook iedereen in de regio uit de Zomerfeesten in de Hoeve te komen beleven”, aldus de organisatie. Kaarten te koop op www.zomerfeestendehoeve.nl.