02 nov - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:42

Felicitaties en bloemen voor Cor en Femmie van Hummel-Hensema

Rob Welten bezoekt 60-jarig bruidspaar

Op hun trouwdag bracht Rob Welten een bloemenhulde aan Cor (86) en Femmie (84) van Hummel-Hensema. Woensdag 26 oktober was het op de kop af zestig jaar geleden dat ze elkaar het jawoord gaven. Dankzij een ereboog van ballonnen en héél veel vlaggetjes was hun huis voor Welten niet te missen.

Na hun huwelijk op 26 oktober 1962 verliet de jonge bruid haar geboortestad Enschede voor Haaksbergen, het dorp van haar kersverse echtgenoot. “Aan de Leemdijk huurden we een klein huisje, áchter de boerderij van Hilderink”, vertelt de bruidegom. “Vijf jaar later kregen we een bijna nieuwe woning aan de Van Brakelstraat.” Samen kregen ze een zoon, Jan-Paul, en een dochter, Ingeborg. En inmiddels zijn er zes kleinkinderen. “Met de kinderen waren we veel op de camping in Diepenheim. Dat was ons tweede huis.”

Hotel Centraal
Zestig jaar samen, in voor- en tegenspoed, dat levert heel wat verhalen op om te delen met Welten. Over het verdwenen Hotel Centraal bijvoorbeeld, waar Cor als kelner werkte en Femmie in het weekend achter de bar hielp. Of over zijn passie voor gele kanaries, waar hij thuis driftig mee kweekte. En over de catering die hij samen met zijn broer mocht verzorgen op paleis Soestdijk. Femmies talent lag meer op het creatieve vlak. Prachtige wenskaarten maakte ze. En ze legde een imposante poppenverzameling aan, waarvoor ze zelf alle kleertjes naaide of haakte. Bijna al die jaren had het stel een hond als huisvriend. “Vaak poedels”, vertelt de bruid.

Mantelzorger
Aan de Van Brakelstraat, daar wilden de Van Hummels samen oud worden. Maar dat liep helaas anders. Nadat Femmie in 2019 een beroerte kreeg, zat thuis wonen er helaas niet meer in. Haar verhuizing naar een zorgappartement was verdrietig maar onvermijdelijk. Elke middag fietst Cor naar ‘Kleinschalig Wonen Ferdinand Bolstraat’ om zijn vrouw gezelschap te houden. Remy, hun parmantige hondje, neemt hij dan mee. En schoon wasgoed. “Want nu ben ik mantelzorger”, zegt hij. Femmie kijkt altijd uit naar dat moment. Samen nemen ze de dag door. En tegen vieren fietst Cor weer naar huis. Het alleen zijn, hij kan er maar niet aan wennen. Maar op hun zestigste trouwdag zijn ze samen aan de Van Brakelstraat. Met de kinderen en kleinkinderen. Want díe mijlpaal móet gevierd worden. Dat Rob Welten één van de gasten is, vindt het diamanten bruidspaar een hele eer.