12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:11

Felicitaties voor diamanten bruidspaar Haandrikman

Niet veel bruidsparen in Haaksbergen hebben een trouwfoto met de Martinitoren op de achtergrond. Wel Jan (83) en Joke (86) Haandrikman-Arnolli. In Groningen, haar geboortestad, gaven ze elkaar op 18 november 1960 het jawoord. In verband met de coronaregels zal burgemeester Rob Welten het diamanten paar enkele dagen later bezoeken.

Bouwkundig ingenieur Jan Haandrikman was van 1968 tot aan zijn pensioen werkzaam bij de gemeente Haaksbergen als hoofd Bouw- en milieuzaken. “In die tijd heb ik ook veel grondverkopen gedaan. Dat vond ik het leukste onderdeel van mijn werk. Want dezelfde mensen die een kavel hadden gekocht klopten later weer bij je aan met een bouwplan dat je mocht begeleiden.”

Drie kinderen kwamen voort uit hun huwelijk: Hilma, Gertjan en Ellen. En zij zorgden voor uitbreiding met acht kleinkinderen. Jan en Joke vormden een sportief stel en waren actief binnen het plaatselijke verenigingsleven. Dat sporten staat nu op een lager pitje. Hij gaat – als de coronaregels het toelaten – drie keer per week zwemmen en samen fietsen ze graag door de natuur. Sinds Joke werd getroffen door een hersenbloeding heeft ze wat moeten inleveren. “We waren toen op Texel met vrienden. Met een razende vaart heeft een ambulance me naar het AMC in Amsterdam gebracht. Gouden mensen zijn het die ambulanceverpleegkundigen. Zij verdienen respect en geen agressie!”