10:52 Haaksbergen - aangepast om 10:54

Fietsenstalling busstation soms een puinhoop

Toezichthouders delen bekeuringen uit

Sinds enkele jaren heeft het Haaksbergse busstation een fietsenstalling met twee lagen. Dat wil zeggen een verdubbeling van de stallingscapaciteit. De verwachting was dat hiermee het ongewenst plaatsen van fietsen buiten de stalling grotendeels tot het verleden zou behoren. Toch blijkt in de praktijk dat veel fietsen vaak nog buiten de stalling belanden. Ze zijn daarmee een lelijke sta-in-de-weg voor bijvoorbeeld ouderen uit het nabijgelegen wooncomplex, die met een rollator maar moeilijk kunnen passeren. Daarom een vriendelijke, maar dringende oproep…

Als je haast hebt, dan zit je er niet altijd op te wachten om ook nog je fiets netjes te parkeren. Laat van huis vertrokken en de bus naar school of werk wacht niet. Best begrijpelijk dat je dan je fiets ergens snel een plekje geeft. Begrijpelijk, maar niét goed! Een ander heeft hier namelijk last vast. Wandelaars of rolstoelgebruikers kunnen er zo niet langs. De gemeente ontvangt hier veel klachten over van vooral senioren. Ook ziet de boel er rommelig uit. Dat kan best anders!

Aanspreken en bekeuren

Toezichthouders van de gemeente gaan (brom)fietsers die buiten de rekken of aangegeven vakken parkeren nu – na een periode van waarschuwen – bekeuren. Ook krijgen bestuurders die op de stoep fietsen of rijden een boete. De bekeuringen bedragen van enkele tientjes tot rond de 100 euro.  Jammer van het geld, toch? Daarom de oproep: doe jezelf en een ander een plezier en plaats je fiets in de stalling en je brommer of scooter in het aangegeven vak!