18 mei - 11:23 Haaksbergen - aangepast om 11:25

Fietstocht van de Groene Waaier Haaksbergen op zondag 26 mei

HAAKSBERGEN – Op zondagmiddag 26 mei wordt er tussen 12.00 en 13.30 uur gestart met de Fietstocht Landschapsbeheer en Biodiversiteit. De start is bij de Botterkolk aan de Oliemolenweg. De opstapplaats van de Buurserpot.

Organisator De Groene Waaier handhaaft de formule van voorgaande jaren. Gebruik maken van de bestaande door het Groene Waaier vignet gemarkeerde Venenroute. Op landschappelijk interessante locaties staan boswachters , medewerkers en IVN-leden klaar om de deelnemers informatie over het beheer te geven.
De deelnemers krijgen bij de start aan de Botterkolk, Oliemolenweg te Haaksbergen, een beschrijving van de ongeveer 30 km lange fietsroute. En daarbij de vorig jaar uitgegeven landschapskaart van het gebied rond de Buurserbeek. Dit jaar de vloeiweiden op het Lankheet, het landschapsherstel in het Haaksbergerveen, het beheer door begrazing bij de Schaapskooi en de omzetting en vernatting van landbouwgronden in het Buurserzand. De inwendige mens kan onderweg verzorgd worden bij de Schaapskooi en het voorlichtingscentrum De Wakel van Natuurmonumenten in het Buurserzand. Omdat de Groene Waaier een lokale stichting zonder winstoogmerk is zijn eraan deelname geen kosten verbonden.

Een vrije gift of donatie als bijdrage in de kosten wordt uiteraard zeer gewaardeerd. Info: www.degroenewaaier.nl of www. haaksbergennatuurlijk.nl. Nadere informatie:
Remy Remmelts 06-53498909.