09 mrt - 18:17 Haaksbergen - aangepast om 14:18

Foto van de maand

HAAKSBERGEN – -Deze maand is het thema foto van de maand “abstact”. De winnaar is Gerard Breukers. Gerard vertelt zelf hoe de foto tot stand kwam.

“Eigenlijk zijn bij deze categorie de mogelijkheden eindeloos: van superscherpe, felle foto’s tot vage beelden met een lange sluitertijd. Je kan abstracte kunstfotografie zo gek maken als je zelf wil. Op mijn werklokatie bij Langezaal, afvalbrengpunt/overlaad heb ik dan ook vele foto’s op een zondagmiddag gemaakt in de vorm van abstract. In het KCA depot voor aanleveren van chemicalieen van particulieren, kwam ik de potjes verf met kwasten tegen, fotografisch is dit mooi te fotograferen. Nogmaals een keer mijn camera en statief mee, mijn lunchpauze heb ik ervoor opgeofferd en deze foto op locatie gemaakt. Met een telelens, en lang te belichten tevens schokkend uit te zoomen kwam dit resultaat. ASA 64 – diafragma f22 – belichting 2 seconden”.  Voor alle foto’s van de leden, kijk even op http://www.fotogroephaaksbergen.nl/galerij.html.