15:19 Haaksbergen - aangepast om 15:20

Foto van de maand mei

HAAKSBERGEN –  Deze maand was het thema ‘beweging’. De winnaar is Henk Jalving. Hij vertelt zelf hoe de foto tot stand kwam. “Beweging is er overal, overal  om ons heen. Dus hoe moeilijk kan het zijn om een foto te maken die past bij dit thema. Voor het maken van de Foto van de Maand trok ik echter op een maartse zondag naar de Sterruiters waar een springconcours plaatsvond. De amazone die ik na enige tijd in beeld kreeg, nam in gezwinde draf een hindernis recht voor me en wendde toen gedecideerd haar edele viervoeter in bijna volle vaart naar de volgende oxer. Ik volgde met mijn camera en maakte enkele opnames met een trage sluitertijd (1/15 sec) . Een lucky shot of de vaardigheid van een amateursportfotograaf? Wie zal het zeggen. Alles is in beweging en onscherp, behalve de paardenstaart (van de amazone)”.